gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

GINEKOLOGIJA

Ginekologija je grana medicine koja je posvećena zdravlju žena u svakoj fazi života. Bez obzira na to koliko imate godina i koje su vaše potrebe, naše stručno i prijatno medicinsko osoblje u Alfa MEDICA poliklinici je posvećeno zdravstvenoj zaštiti žena u svim životnim dobima.

Naše odeljenje okuplja vrhunske stručnjake, specijaliste ginekologije i akušerstva, čiji je glavni cilj da donesu značajan doprinos u zdravlju žena.

 

To godinama unazad uspešno postižemo posvećujući pažnju posebno svakoj od vas. Ohrabrujemo vas da vodite računa o intimnom zdravlju tako što vam pružamo edukaciju i posvećeni individualni pristup svakom vašem problemu.

Ginekološki pregledi

Ginekološki pregled podrazumeva skup dijagnostičkih procedura pomoću kojih se utvrđuje zdravlje ženskog genitalnog trakta. Kao i u svim ostalim granama medicine, najbitnije stavke za postavljanje dijagnoze jesu razgovor sa pacijentkinjom (anamneza) i pregled. Osim lične i porodične anamneze pacijentkinje, ginekološki pregled podrazumeva i niz procedura i testova kojima se utvrđuje trenutno zdravstveno stanje reproduktivnog sistema žene, kao i prisustvo bolesti, virusa ili bakterija.

Trudnoća

Da bi trudnoća bila sigurna, zdrava i bez neželjenih ishoda, neophodno je njeno praćenje od strane lekara. U Alfa MEDICA poliklinici možete obaviti sve detaljne preglede i analize na jednom mestu. Svakoj budućoj mami se posvećujemo sa posebnom pažnjom i pratimo razvoj ploda od začeća do porođaja. U Alfa MEDICA poliklinici vam, pre svega, nudimo kvalitet i posvećenost, budući da smo okupili tim vrhunskih stručnjaka i opremili ih najsavremenijom medicinskom opremom.

Hormonska ispitivanja

Ženski polni hormoni su pod uticajem centralnog nervnog sistema i niz okolnosti može dovesti do poremećaja lučenja tih hormona. Disfunkcija ženskih polnih hormona može biti posledica neadekvatne ishrane, stresa i drugih psihogenih faktora, šećerne bolesti itd. Ukoliko dođe do hormonskog disbalansa, to se može odraziti poremećajem ciklusa, pojačanom maljavošću, pojavljivanjem akni, naglim promenama raspoloženja itd. Osim toga, nepravilan rad hormona može značiti i početak menopauze, što se takođe mora ispratiti uz nadzor lekara.

Bračni sterilitet

Pod bračnim sterilitetom se podrazumeva izostanak trudnoće posle godinu dana održavanja redovnih seksualnih odnosa, bez zaštite. Problem se može javiti kod žene ili kod muškarca, a nekada i kod oba partnera. U Alfa MEDICA poliklinici, vršimo ispitivanja kod oba partnera i dajemo instrukcije za dalje lečenje.

Menopauza

Menopauza predstavlja kraj reproduktivne dobi žene. Smatra se da prosečna žena u tom razdoblju provede gotovo jednu trećinu života. Prilikom opadanja funkcije jajnika, u ženskom telu se dešavaju hormonske promene, koje je potrebno pratiti od strane ginekologa. Prvi simptomi menopauze se pojavljaju nekoliko godina pre menopauze, kada dolazi do neredovnosti menstrualnog ciklusa. Osim promena raspoloženja i variranja telesne težine, što je uzrokovano poremećajem hormona, nedostatak estrogena i progesterona može uzrokavati i niz drugih zdravstvenih problema. Stoga je bitno da kroz menopauzu prolazite zajedno sa vašim ginekologom, koji će pratiti i čuvati vaše zdravlje i u starijoj dobi.

Preventiva

Preventivni ginekološki pregledi imaju presudni značaj za rano otkrivanje bolesti. Redovni ginekološki pregledi su obavezni, jer se edukacijom i redovnim praćenjem devojaka, budućih majki, ali i žena u menopauzi, može sprečiti i zaustaviti sve veći porast malignih bolesti ženskih reproduktivnih organa, neplodnosti, upalnih stanja, polno prenosivih bolesti, menstrualnih poremećaja i drugih patoloških poremećaja.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.

Naš tim

Ass. mr sci. med dr Nebojša Zečević

Ass. dr sci. med. dr Nebojša Zečević Email  nebojsa.zecevic1@gmail.com Lični  podaci Datum rođenja:  03. septembar 1971 Mesto rođenja:   Šabac, Republika Srbija Bračni status: oženjen, otac dvoje dece Prosečna ocena tokom…

Više informacija

Dr Darko Lazarević

Radno iskustvo od marta  2007 – Privatna poliklinika Alfa Medica , Novi Beograd, Bul. Zorana Đinđića 106a – poslovi specijaliste ginekologije i akušerstva               …

Više informacija

Dr Tatjana Kilibarda

1995. godine  je završila Medicinski fakulet u Beogradu 2004. godine je stekla zvanje specijaliste iz ginekologije i akušerstva 2005. godine – Jugoslovenska škola za kolposkopiju i klinička obuka iz ginekološke…

Više informacija

Dr Srboljub Arsić

Mr sci. dr Srboljub Arsić specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista fertiliteta i steriliteta AKADEMSKO OBRAZOVANJE: Medicinski fakultet u Nišu, 1992 godine, Doktor medicine, Prosečna ocena: 7,78. Medicinski fakultet u Nišu,…

Više informacija