fbpx

Lasersko podmlađivanje vagine

Cena usluge: prvi tretman 54.000,00 RSD, drugi i treći tretmani po 48.000,00 RSD

Šta je lasersko podmlađivanje vagine?

Lasersko podmlađivanje vagine doprinosi ublažavanju problema intimne regije kod žena, uzrokovanih opadanjem nivoa estrogena.

Ovakvi problemi tradicionalno se leče hormonalnom terapijom pod strogom kontrolom lekara specijaliste endokrinologije. Zbog brojnih neželjenih efekata ovaj vid lečenja obavlja se pod strogom kontrolom od strane stručnjaka u oblasti reproduktivne endokrinologije.

Sa druge strane, LASERSKO PODMLAĐIVANJE VAGINE JE:

  • brzo
  • bezbolno
  • efikasno
  • neinvazivno
  • bez neželjenih efekata i komplikacija 
  • sa dugotrajnim efektima 

 

Cilj podmlađivanja vagine pre svega je poboljšanje kvaliteta seksualnog života i uklanjanje simptoma u vezi sa opadanjem nivoa estrogena.

 

U poslednje vreme napravljeni su veliki pomaci u laserskoj tehnologiji, gde su procedure kratke, efikasne i bezbolne. Proces starenja se ne može zaustaviti, ali sve inovativnije medicinske metode poput laserske rejuvenacije vagine pružaju mogućnost da se taj proces uspori kako bi žene u perimenopauzi imale bolji kvalitet života.

Laser deluje na vaginalnu sluznicu tako što stvara mikroskopske kanale koji se protežu celom dužinom epitela. Kanal se sastoji iz zone ablacije, koagulativne nekroze i regije reverzibilnog termalnog oštećenja. Cilj je podsticanje lokalnog imunog odgovora kako bi se stimulisao proces regeneracije. Stem ćelije koje se nalaze u bazalnom sloju vaginalne mukoze reaguju na dejstvo lasera tako što počinju da se dele i obnavljaju sluznicu. Makrofagi su inflamatorne ćelije koje pristužu u dermis i luče faktore rasta koji stimulišu fibroblaste da proizvode kolagena i elastična vlakana. Treća komponenta interakcije lasera i tkiva je lučenje vaskularnih faktora rasta koji stimulišu neoangiogenezu odnosno stvaranje novih krvnih sudova u dermisu. Usled koagulativne nekroze u okolini mikroskopskih kanala, primetno je zatezanje vaginalnih zidova i poboljšanje problema urinarne inkontinencije već par dana nakon tretmana.

Za obnavljanje vaginalnog epitela, stvaranje novih kolagenih vlakana i krvnih sudova potrebno je da prođu 3-4 nedelje nakon tretmana. Kako bi rezultati bili zadovoljavajući potrebno je ponoviti laserski tretman nakon mesec dana. Tkivo nastavlja da se regeneriše i pacijentkinje primećuju maksimalne efekte laserske terapije 3 meseca nakon prvog tretmana. Kako bi se rezultati održali potrebno je ponoviti terapiju laserom 6 meseci nakon drugog tretmana. Procedura je gotovo potpuno bezbolna, kratkotrajna, a rezultati dugotrajni.

Šta je FemiLift laserski protokol?

Femilift predstavlja laserski protokol koji je razvila ALMA, jedna od vodećih kompanija za proizvodnju medicinskih lasera. U pitanju je neinvazivna, bezbolna, jednostavna i potpuno bezbedna metoda podmlađivanja vagine u cilju poboljšanja kvaliteta seksualnog života i uklanjanja nekontrolisanog mokrenja.

Laserskim podmlađivanjem vagine otklanjaju se tegobe u vezi sa opadanjem estrogena. Tegobe se pre svega javljaju u vidu svraba, pečenja i suvoće vagine, kao i nekontrolisanog mokrenja.  Tokom procedure, u vaginu se postavlja laserski nastavak povezan sa CO2 izvorom lasera koja omogućava kompletan tretman vaginalnih zidova infracrvenom svetlošću. Rezultat interakcije lasera i tkiva je rejuvenacija (podmlađivanje) vagine sa regeneracijom sluzokože, stvaranjem novih krvnih sudova i produkcijom kolagena, koji je glavna komponenta vezivnog tkiva. Pomenuti procesi zahtevaju vreme, pa je za postizanje maksimalnih efekata terapije potrebno od 3 do 6 meseci nakon početka lečenja.

Poboljšanje simptoma nekontrolisanog oticanja urina primetno je ubrzo nakon prvog tretmana zahvaljujući zatezanju prednjeg zida vagine što je posledice fototermičkog efekta. Time se poboljšava oslonac mokraćne bešike i uretre i tako sprečava njihovo preterano pomeranje tokom naglih promena pritiska u trbuhu, čime se zaustavlja nekontrolisano mokrenje usled smeha, kašlja, kijanja ili treninga.

Oporavljanje funkcije vaginalne sluzokože podrazumeva povećanje vlaženja vagine, regulisanje vaginalne kiselosti i fiziološke mikroflore kao i smanjenje iritacije i sklonosti ka infekciji. Otklanjanjem zapaljenja i iritacije vaginalne sluzokože, olakšavaju se i simptomi hiperaktivne bešike i urgencije sa propratnim nevoljnim mokrenjem.

 

Važan rezultat laserskog podmlađivanja vagine je umanjenje bola prilikom seksualnih odnosa (dispareunija), usled povećanja vlažnosti vagine, što značajno poboljšava kvalitet života. Najpogodniji kandidati za Femilift program su žene koje imaju problem sa nevoljnim mokrenjem ili žene koje žele da unaprede kvalitet svog seksualnog života bez obzira na starosnu dob.

Online zakazivanje: Lasersko podmlađivanje vagine

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.