gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

ENDOKRINOLOGIJA

Endokrinologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi proučavanjem hormona, mnogobrojnih žlezda koje ove hormone izlučuju i njihovog uticaja na funkcije tkiva i organa. Endokrinologija se bavi oboljenjima nastalim zbog poremećaja funkcije žlezda sa unutrašnjim izlučivanjem. Ova oboljenja dovode do teških poremećaja zdravlja i potrebno ih je što pre dijagnostikovati i adekvatno lečiti. Endokrinologija podrazumeva niz dijagnostičkih pregleda i u Alfa MEDICA poliklinici osnovani su centri sa ciljem da pacijentima  na jednom mestu pružimo mogućnost da urade sve laboratorijske analize uz detaljne preglede lekara specijalista.

 

Endokrinologija, kao grana medicine se bavi poremećajima hormona u organizmu i u Alfa MEDICA poliklinici, sa ciljem što efikasnijeg rešavanja problema, otvoreni su Centar za bolesti štitaste žlezde, Centar za dijabetes, Centar za gojaznost i Centar za reproduktivnu endokrinologiju.

 

  • Centar za bolesti štitaste žlezde

Centar za bolesti štitaste žlezde u Alfa MEDICA poliklinici se bavi poremećajima u radu štitaste žlezde, bilo da je u pitanju smanjena funkcija štitaste žlezde (hipoterioza) ili prekomerno lučenje tireoidnih hormona (hipertireoza).

  • Centar za dijabetes

Centar za dijabetes se bavi proučavanjem uzroka nastanka ove bolesti, njenim dijagnostikovanjem, ali i postavljanjem pravilne terapije. Dijabetes ili šećerna bolest je najčešća metabolička bolest savremenog doba. To je oboljenje koje se odlikuje povišenim nivoom šećera u krvi, koje nastaje zbog smanjenog lučenja insulina ili zbog defekta u njegovom dejstvu.

  • Centar za gojaznost

Centar za gojaznost je mesto na kojem možete utvrditi uzrok povećanja kilograma, ali i uspostaviti najbolji program za redukciju kilograma. Ovaj centar je deo endokrinološkog odeljenja i u Alfa MEDICA poliklinici lečenje gojaznosti se započinje individualnim pristupom, uz isključivanje sekundarnih uzroka gojaznosti. U tim su, osim endokrinologa i kardiologa, uključeni i lekari drugih specijalnosti, ukoliko je to potrebno.

  • Centar za reproduktivnu endokrinologiju

Centar za reproduktivnu endokrinologiju se bavi otkrivanjem i terapijom poremećaja menstrualnog ciklusa, sterilitetom, sindromom policističnih jajnika i menopauzom. Svi pomenuti problemi se pojavljuju zbog hormonskog disbalansa u organizmu. Problemi sa reproduktivnim traktom žene mogu umnogome narušiti kvalitet života, ali i uzrokovati brojne probleme, poput steriliteta.

 

Endokrinologija je danas veoma precizna grana medicine, zahvaljujući centrima koji se posebno posvećuju svakom problemu koji može izazvati poremećaj hormona.

Bolesti štitaste žlezde, dijabetesa, gojaznosti i reproduktivne endokrinologije pažljivo dijagnostikujemo kroz multidisciplinarni pristup – tim lekara više specijalnosti zajednički donose definitivne zaključke o bolestima i njihovim komplikacijama.

 

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.

Naš tim

Prim. dr sci. med. Vesna Mijailović

OBRAZOVANJE Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1986. godine. Specijalizacija iz interne medicine u Kliničkom Centru Srbije 1996. godine Subspecijalizacija iz endokrinologije u Kliničkom Centru Srbije 2005. godine.   AKADEMSKA ZVANJA…

Više informacija

Dr sci. med. Goran Cvijović

Obrazovanje: Specijalista Interne medicine i Endokrinologije. Magistratura medicinskih nauka na temu “Sindrom policističnih ovarijuma” Doktorat medicinskih nauka iz oblasti “Sekrecije insulina i insulinske senzitivnosti perifernih tkiva kod poremećaja metabolizma kalcijuma”….

Više informacija

Dr Svetlana Zorić, specijalista interne medicine-endokrinolog

Obrazovanje i  profesionalna karijera Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu   1981-1986. Specijalizacija – oblast interna medicina – Medicinski fakultet Univerzteta u Beogradu, 1995. Subspecijalizacija – oblast endokrinologija – Medicinski fakultet Univerziteta…

Više informacija

Prim. asistent Dr sci. med. Marko Stojanović

OBRAZOVANJE 2003. – Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (ocena 9,23) 2008. – Magistrirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. (Teza: Procena funkcije prednjeg režnja hipofize obolelih od hemoragijske…

Više informacija