gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

KARDIOLOGIJA

Kardiologija je i dijagnostička i terapijska nauka. Kardiologija, kao grana interne medicine, bavi se poremećajima srca i krvnih sudova. Ordinacije Alfa MEDICA poliklinike opremljene su najsavremenijim aparatima za dijagnostiku i praćenje kardiovaskularnih oboljenja (povišen krvni pritisak, oboljenja srčanih zalizaka, poremećaji srčanog ritma, oboljenja srčanog mišića i perikarda, bolesti srčanih arterija itd). Kardiologija podrazumeva i dopunsku dijagnostiku radi otkrivanja uzroka bolesti srca, ukoliko je to potrebno.

 

Kardiologija je u Alfa MEDICA poliklinici veoma razvijena i precizna grana interne medicine, zahvaljujući stručnom timu lekara, ali i najsavremenijoj medicinskoj opremi.

 

Kod nas, na jednom mestu i bez čekanja, možete obaviti detaljne dijagnostičko-terapijske kardiološke preglede:

Kardiološki pregled EKG-om

Elektrokardiogram (EKG) je neinvazivni medicinsko-tehnički postupak registrovanja električnih potencijala koje srce proizvodi svojim radom. Ovom metodom se prati srčani rad putem njegove električne aktivnosti.

 

Ehokardiografija (ultrazvučni pregled srca)

Ehokardiografija ili ultrazvuk srca je dijagnostička procedura prilikom koje se utvrđuje zdravlje srca. Ehokardiografija je bezbolan pregled prilikom kojeg se dobijaju značajni podaci o morfologiji i funkciji srčanog mišića, srčanih zalistaka, dimenzijama srčanih šupljina, brzini protoka krvi kroz srce itd. Kolor dopler tehnika, koja se koristi prilikom ovog pregleda, omogućava vizualizaciju toka i brzine krvi kroz srčane šupljine i krvne sudove, na osnovu čega je procena stanja i stepena oštecenja mnogo preciznija.

 

Test opterećenja srca

Testovi opterećenja se rade u svrhu postavljanja dijagnoze ishemijske bolesti srca kada je ona nepoznata ili u svrhu određivanja prognoze kada je dijagnoza ishemijske bolesti srca već jednom postavljena. Test opterećenja srca izvode osobe i bez srčanih tegoba, sa faktorima rizika (pušač, masnoće u krvi, dijabetes, genetski predisponirane, hipertenzija, fizička neaktivnot, itd), sve u cilju prevencije i ranog otkrivanja koronarne bolesti.

 

Ambulatorni monitoring krvnog pritiska-AMKP

Ambulatorni monitoring krvnog pritiska (AMKP) predstavlja neinvazivnu metodu zasnovanu na mobilnom uređaju koji automatski registruje krvni pritisak. Ambulatorni monitoring krvnog pritiska (AMKP) se vrši ukoliko se smatra da postoji rizik od hronične hipertenzije (povišen krvni pritisak). Rezultati AMKP-a su od presudne važnosti za postavljanje pravilne terapije za pacijenta.

 

Holter EKG monitoring

Holter EKG monitoring je neivazivna dijagnostička metoda prilikom koje se prati rad srca u dužem vremenskom periodu (najčešće u intervalu od 24h, a po potrebi i duže) uz pomoć malog prenosnog aparata koji pacijent nosi sa sobom u toku dnevno-noćnih aktivnosti. Holter EKG monitoring je veoma bitan s obzirom na to da su potrebe srca za kiseonikom veće kada se čovek kreće nego kada miruje (što je slučaj tokom pregleda).

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.

Naš tim

Mr sci. med. dr Milan Mijailović

Obrazovanje: Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1985. Godine, Specijalizacija iz interne medicine 1996.godine, uža specijalizacija iz kardiologije 2005.godine. Radno iskustvo i stalna zaposlenja: 1986-1989. god. Dom zdravlja Čajetina, 1989-2004. god….

Više informacija

Dr Snežana Komnenović

Edukacija i profesionalno iskustvo 1986. Matematička gimnazija, beograd 1995. Medicinski fakultet u Beogradu 1995 -1996. opšti staž Klinički centar Srbije 1996. Državni ispit 1997 – do danas koronarna jedinica, Urgentni…

Više informacija