fbpx

O poliklinici

Alfa MEDICA poliklinika osnovana je 2001. godine. Prati najnovije zdravstvene trendove i pruža celokupnu zdravstvenu uslugu – od prevencije i dijagnostike do lečenja. Naše poslovanje se temelji na brzoj i kvalitetnoj usluzi, te individualnom pristupu svakom pacijentu.

Alfa MEDICA poliklinika pruža medicinske usluge iz oblasti hirurgije, ginekologije, urologije, interne medicine (sa svim njenim subspecijalističkim granama), otorinolaringologije i pedijatrije.

Ginekologija

Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, gde proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do rođenja.

Urologija

Urologija je grana medicine koja se bavi muškim i ženskim mokraćnim putevima, uključujući bubrege, bešiku i uretru. Takođe ova grana medicine bavi se i muškim reproduktivnim organima (penis, testitsi, prostata…). U osnovi, urologija je, medicinska grana koja pomaže u rešavanju bolesti i muškog i ženskog urinarnog trakta.

Hirurgija

Hirurgija se bavi konsultativnim i hirurškim intervencijama u vezi sa različitim medicinskim stanjima. Najčešća stanja koja zahtevaju hirušku intervenciju uključuju oboljenja nekih od, često vitalnih organa, poput: dojki, endokrinog sistema, gastrointestinalnog trakta, debelog creva, jetre, pankreasa, rektuma. Hirurzi na Poliklinici Alfa MEDICA jedni su od najiskusnijih u zemlj I posvećeni su kontinuiranom poboljšanju i uključeni su u klinička ispitivanja kako bi unapredili lečenje svakog pacijenta. Pored opšte hirurgije, poliklinika Alfa MEDICA pruža i usluge subspecijalističkih hiruških pregleda:

Neurohirurgija

Neurohirurgija je medicinska specijalnost koja se bavi prevencijom, dijagnozom, hirurškim lečenjem i rehabilitacijom poremećaja koji pogađaju neki od delova nervnog sistema, uključujući: mozak, kičmenu moždinu, centralni i periferni nervni sistem, cerebrovaskularni sistem

Dermatohirurgija

Dermatohirurgija je subspecijalistička grana hirurgije koja podrazumeva izvođenje manjih hirurških intervencija u lokalnoj anesteziji, kojima se uklanjaju kožne i potkožne promene.

Onkološka hirurgija

Onkološka hirurgija je grana hirurgije koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom i lečenjem malignih tumora. Onkologija obuhvata veliki broj bioloških, medicinskih, socioloških i demografskih disciplina: epidemiologiju, molekularnu biologiju, biohemiju, genetiku, te gotovo sve grane kliničke medicine.

Centar za patologiju stopala

Centar za patologiju stopala bavi se prevencijom, dijagnozom i lečenjem najčešćih promena na stopalima koje narušavaju njihov izgled i funkcionalnost (urasli nokat, plantarne bradavice, kurje oko, lečenje gljivičnih infekcija…

Ortopedija

Ortopedija je grana hirurgije koja se bavi problemima koštano-zglobnog sistema. Lečenje se primarno zasniva na dijagnostikovanju i lečenju sa ciljem povratka funkcije mišića, kosti i/ili zgloba. U okviru Poliklinike Alfa MEDICA tretiranjem se bave ortopedi obučenih za dijagnozu, lečenje i rehabilitaciju najsloženijih ortopedskih stanja

Interna medicina

Interna medicina je grana i specijalnost medicine koja se bavi dijagnostikom i nehirurškim lečenjem bolesti odraslih osoba, naročito oboljenja unutrašnih organa.
Specijalista interne medicine, obraća se lekaru internisti kada ima probleme sa srcem, disajnim organima, organima za varenje, žlezdama sa unutrašnjim lučenjem, krvi i lifnim žlezdama ili bubrezima. Dakle, subspecijalističke grane Interne medicine su:

Alergologija

Alergologija se prevashodno bavi proučavanjem odbrambenih reakcija organizma na prisustvo različitih alergena u vazduhu ili namirnicama, a koje se mogu manifestovati kao respiratorne smetnje, smetnje sa varenjem ili promene na koži.

Endokrinologija

Endokrinologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi proučavanjem hormona, mnogobrojnih žlezda koje ove hormone izlučuju i njihovog uticaja na funkcije ciljnih tkiva i organa na koje oni deluju.

Kardiologija

Kardiologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi bolestima srca i krvnih sudova.

Pulmologija

Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem pacijenata koji imaju problema sa disanjem i plućima.

Gastroenterologija

Gastroenterologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti digestivnog trakta (bolesti jetre, pankreasa, jednjaka, želuca, tankog i debelog creva).

Reumatologija

Reumatologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnozom i terapijom reumatskih oboljenja. Specijalista reumatologije uglavnom rešava probleme vezane za zglobove, meka tkiva, autoimunske bolesti, vaskulitise i nasledne poremećaje vezivnog tkiva.

Hematologija

Hematologija je oblast interne medicine koja se bavi proučavanjem krvi, poput urođenih i stečenih poremećaja, kao i malignih bolesti krvi i koštane srži.

Nefrologija

Bolesti bubrega i mokraćnih kanala spadaju pod oblast nefrologije. Bol pri mokrenju, često mokrenje ili nesposobnost da se isprazni bešika, kao i nevoljno isticanje mokraće, najčešći su problemi ove vrste.

Laser centar

Laser centar je inovativna delatnost Poliklinike Alfa MEDICA. Centar se postepeno širi uvodeći različite laserske i druge svetlosne uređaje kojima rukuj isključivo stručnjaci iz različitih medicinskih specijalnosti koji su pritom specijalno obučeni za rad sa tim medicinskim aparatima. U upotrebi su laseri: Pixel CO2 proizvođača “ALMA” i LUNULA laser proizvođača “Erchonia”

Pedijatrija

Pedijatri su lekari posebno obučeni za rad sa novorođenčadima, bebama, decom, adolescentima i mladima, najčešće do 16. godine starosti. Pedijatri obavljaju širok spektar zdravstvenih usluga koje se kreću od zdravstvenih pregleda do tretmana složenih medicinskih stanja.

Otorinolaringologija

Otorinolaringologija je medicinska grana koja se bavi dijagnostikovanjem i lečenjem oboljenja ušiju, nosa i grla. Pregled otorinolaringologa na Poliklinici Alfa MEDICA zasniva se na pojedinačnom pristupu pregleda uha i nosa pomoću medicinskh insturmenata namenjenih tome.

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata na tkiva, daje tačan uvid u stanje organa u organizmu. Ultrazvukom se mogu videti organi poput srca, štitaste žlezde, testisa, zatim potkožni sloj kože i vrat. U okviru Poliklinike Alfa MEDICA pacijentima nudimo usluge ultrazvučnih pregleda sa kolor dopplerom.

Kvalitetna i brza usluga omogućena je zahvaljujući vrhunskim medicinskim stručnjacima i najsavremenijoj medicinskoj opremi.

Osnovni zadatak Alfa MEDICA poliklinike jeste da kroz pravovremenu prevenciju spreči razvoj bolesti ili je otkrije u što ranijoj fazi i time izbegne dugotrajnu i iscrpljujuću dijagnostiku i lečenje, u cilju ozdravljenja i poboljšanja kvaliteta života.

U svakodnevnoj komunikaciji sa pacijentima, Alfa MEDICA poliklinika nastoji da:

  • podigne svest kod pacijenata da više birnu o svom zdravlju;
  • edukuje o zdravom načinu života;
  • pomogne pacijentima u prepoznavanju faktora rizika;
  • upozori na važnost redovnih sistematskih pregleda u cilju prevencije.

Alfa MEDICA poliklinika se danas prepoznaje po kvalitetu usluge i stručnom kadru. To je prepoznalo preko 100.000 pacijenata koji su joj u poslednjih 23 godina našeg postojanja poklonili svoje poverenje.

Stalnom edukacijom zaposlenog kadra koji primenjuje nova znanja u medicini, Alfa MEDICA poliklinika želi da vam omogući duži, kvalitetniji i srećniji život.