gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

O poliklinici

Alfa MEDICA poliklinika osnovana je 2001. godine. Prati najnovije zdravstvene trendove i pruža celokupnu zdravstvenu uslugu – od prevencije i dijagnostike do lečenja. Naše poslovanje se temelji na brzoj i kvalitetnoj usluzi, te individualnom pristupu svakom pacijentu.

 

Alfa MEDICA poliklinika pruža medicinske usluge iz oblasti interne medicine, sa svim njenim subspecijalističkim granama:

 

Ginekologija

Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, gde proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do rođenja.

Endokrinologija

Endokrinologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi proučavanjem hormona, mnogobrojnih žlezda koje ove hormone izlučuju i njihovog uticaja na funkcije ciljnih tkiva i organa na koje oni deluju.

Kardiologija

Kardiologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi bolestima srca i krvnih sudova.

Pulmologija

Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem pacijenata koji imaju problema sa disanjem i plućima.

Gastroenterologija

Gastroenterologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti digestivnog trakta (bolesti jetre, pankreasa, jednjaka, želuca, tankog i debelog creva).

Reumatologija

Reumatologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnozom i terapijom reumatskih oboljenja. Specijalista reumatologije uglavnom rešava probleme vezane za zglobove, meka tkiva, autoimunske bolesti, vaskulitise i nasledne poremećaje vezivnog tkiva.

Alergologija

Alergologija se prevashodno bavi proučavanjem odbrambenih reakcija organizma na prisustvo različitih alergena u vazduhu ili namirnicama, a koje se mogu manifestovati kao respiratorne smetnje, smetnje sa varenjem ili promene na koži.

Hematologija

Hematologija je oblast interne medicine koja se bavi proučavanjem krvi, poput urođenih i stečenih poremećaja, kao i malignih bolesti krvi i koštane srži. 

Nefrologija

Bolesti bubrega i mokraćnih kanala spadaju pod oblast nefrologije. Bol pri mokrenju, često mokrenje ili nesposobnost da se isprazni bešika, kao i nevoljno isticanje mokraće, najčešći su problemi ove vrste.

Onkologija

Onkologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom i lečenjem tumora (raka). Onkologija obuhvata veliki broj bioloških, medicinskih, socioloških i demografskih disciplina: epidemiologiju, molekularnu biologiju, biohemiju, genetiku, te gotovo sve grane kliničke medicine.

Dermatohirurgija

Dermatohirurgija je subspecijalistička grana hirurgije koja podrazumeva izvođenje manjih hirurških intervencija u lokalnoj anesteziji, kojima se uklanjaju kožne i potkožne promene.

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata na tkiva, daje tačan uvid u stanje organa u organizmu. Ultrazvukom se mogu videti organi poput štitaste žlezde, testisa, zatim potkožni sloj kože i vrat.

Anti-Aging tretmani

Anti-Aging tretmani usmereni su na preventivne i regenerativne metode koje usporavaju proces starenja, ali takođe podmlađuju kožu i u starijoj dobi.

 

Kvalitetna i brza usluga omogućena je zahvaljujući vrhunskim medicinskim stručnjacima i najsavremenijoj medicinskoj opremi.

 

Osnovni zadatak Alfa MEDICA poliklinike jeste da kroz pravovremenu prevenciju spreči razvoj bolesti ili je otkrije u što ranijoj fazi i time izbegne dugotrajnu i iscrpljujuću dijagnostiku i lečenje, u cilju ozdravljenja i poboljšanja kvaliteta života.

 

U svakodnevnoj komunikaciji sa pacijentima, Alfa MEDICA poliklinika nastoji da:

■ podigne svest kod pacijenata da više birnu o svom zdravlju;

■ edukuje o zdravom načinu života;

■ pomogne pacijentima u prepoznavanju faktora rizika;

■ upozori na važnost redovnih sistematskih pregleda u cilju prevencije.

 

Alfa MEDICA poliklinika se danas prepoznaje po kvalitetu usluge i stručnom kadru. To je prepoznalo preko 50.000 pacijenata koji su joj poklonili svoje poverenje.

 

Stalnom edukacijom zaposlenog kadra koji primenjuje nova znanja u medicini, Alfa MEDICA poliklinika želi da vam omogući duži, kvalitetniji i srećniji život.