fbpx

Lasersko uklanjanje plantarne bradavice

Cena usluge: od 18.000,00 RSD

Kako se uklanjaju plantarne bradavice na stopalu?

Plantarne bradavice (bradavice na tabanu) su promene koje se vrlo često od strane pacijenata i kozmetičara proglašavaju kurjim okom, što je netačno. Terapiju ne treba odlagati prvenstveno zbog bola i poremećaja hoda, ali i zbog narušavanja izgleda stopala i mogućnosti širenja infekcije kako na ostale delove kože tako i na osobe u okruženju.

Postoji veliki broj različitih metoda lečenja koje uglavnom zahtevaju dugotrajnu terapiju i nose visok rizik od recidiva (tečni azot).

Najbrža i najefikasnija potpuno bezbolna metoda za uklanjanje bradavica na stopalu je minimalno invazivna, laserska ili radiotalasna hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji koju obavlja hirurg, a nakon koje se savetuje redovan medicinski pedikir.

Oporavak nakon intervencije

Pacijenti se odmah nakon intervencije vraćaju uobičajenim aktivnostima.

Izuzetak su mozaične bradavice koje zahvataju veće površine pa se ne mogu ukloniti hirurškom metodom. Inače je ovaj oblik bradavice na stopalu sklon recidivima i rezistentan na veliki broj terapijskih metoda. Kao najefikasnije rešenje se pokazalo lasersko uklanjanje mozaičnih bradavica na stopalu uz redovan medicinski pedikir i imunološku terapiju.

Online zakazivanje: Lasersko uklanjanje plantarne bradavice

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.