fbpx

Podološka besplatna konsultacija hirurga

Cena usluge: BESPLATNO

Centar za patologiju stopala se bavi prevencijom, dijagnozom i lečenjem najčešćih promena na stopalima koje narušavaju njihov izgled i funkcionalnost. Mračni i vlažni uslovi unutar, nekada neudobne obuće, sistemska oboljenja, slabljenje imuniteta, starenje, nedovoljna higijena i pritisak koji stopala trpe tokom kretanja i sportskih aktivnosti, doprinose pojavi različitih tegoba koje mogu značajno narušiti biomehaniku hoda i ograničiti svakodnevne aktivnosti. Upravo je pritisak koji stopala trpe tokom kretanja razlog zbog kojeg čak i najmanja izraslina, zadebljanje, pucanje kože ili deformacija nokta mogu izazvati jak bol i usvajanje nepravilnih šablona hodanja što može imati posledice i po zdravlje kolena, kukova i kičme.

Centar za patologiju stopala se bavi sledećim problemima:

  • Uklanjanje uraslog nokta
  • Uklanjanje bradavica na stopalu
  • Uklanjanje kurjeg oka
  • Lečenje gljivice na noktu
  • Uklanjanje zadebljale, ispucale i suve kože na stopalima
  • Lečenje zadebljalih noktiju izmenjene boje i teksture

 

Osim što uzrokuju bol i nose rizik pojave različitih komplikacija, navedene promene narušavaju i estetski izgled stopala što može dodatno umanjiti kvalitet života. Zadebljanje i promena boje noktiju, ispucale pete i neprijatni mirisi mogu izazvati gubitak samopouzdanja, zabrinutost i izbegavanje nošenja otvorene obuće.

Za besprekoran izgled stopala, prevenciju bolesti i poboljšanje funkcionalnosti, savetuje se medicinski pedikir, koji se obavlja sterilnim instrumentima bez mogućnosti prenošenja infekcije. Pojava infekcije čest je slučaj u kozmetičkim salonima.

Iako značajno olakšava tegobe i popravlja izgled stopala, pogrešno je pretpostaviti da se pedikirskim putem mogu izlečiti urasli nokat, plantarna bradavica, kurje oko ili gljivica na noktu. Prava vrednost ove procedure leži u preoperativnoj pripremi i negovanju stopala nakon hirurške intervencije kako bi se postigli najbolji rezultati i sprečio recidiv. Prema tome, definitivna mera lečenja pomenutih oboljenja stopala je isključivo minimalno invazivna, kratkotrajna i gotovo bezbolna hirurška intervencija uz povremenu upotrebu laserskih i radiotalasnih uređaja.

Posle intervencije uglavnom ne ostaju nikakvi ožiljci, ili su oni praktično neprimetni, budući da je dermatohirurgija danas veoma unapređena i modernizovana grana medicine. Osim toga, veština i stručnost naših hirurga dovodi dermatohirurgiju u našoj poliklinici do vrhunske preciznosti. Posle intervencije, pacijent se odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Neophodno je naglasiti da se pre same intervencije i otklanjanja promene, mora obaviti konsultacija sa hirurgom. Konsultacija podrazumeva uvid u tip, mesto i veličinu promene, na osnovu čega se formira cena intervencije. Konsultaciju i intervenciju je moguće obaviti istovremeno (tako da ne morate dolaziti dva puta), ili dogovoriti naknadni termin intervencije. Konsultacija hirurga mr sci. med. dr Slavena Radulovića se ne naplaćuje i ne obavezuje pacijenta na obavljanje same intervencije.

Cena intervencije koja se formira nakon uvida u promenu, podrazumeva i sve eventualne buduće kontrole, previjanja i skidanje konaca.

Online zakazivanje: Podološka besplatna konsultacija hirurga

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.