fbpx

Konizacija

Cena usluge: 65.000,00 RSD

Konizacija predstavlja formu dijagnostičkog i/ili terapijskog postupka prilikom koga se uklanja deo grlića materice i cervikalnog kanala u obliku konusa. Ova metoda omogućava precizno dijagnostikovanje svih sumnjivih promena na grliću materice i omogućava potpuno uklanjanje promene i histološku analizu pod mikroskopom. Osim toga što je dijagnostička procedura, konizacija je često i terapijska, budući da se konizacijom uklanja deo tkiva koji je zahvaćen malignim ćelijama, a time se često i završava lečenje.

Kada je potrebno uraditi konizaciju?

Konizaciju izvodimo obično nakon biopsije kojom smo potvrdili sumnju na prisustvo premalignih ili malignih promena na grliću.

Kako se izvodi konizacija?

Konizacija se radi u kratkotrajnoj, opštoj anesteziji i traje oko petnaest minuta.

Može se raditi klasičnom hirurškom tehnikom, radiotalasima ili laserom. Konizacija laserom se najčešće izvodi u lokalnoj anesteziji. Krvarenje je minimalno zbog toga sto laserski zrak koagulise i zatvara sve krvne sudove.

Nakon intervencije, potrebno je mirovanje od 24 sata zbog mogućnosti krvarenja nakon operacije, korišćenje antibiotika i apstinencija od seksualnih odnosa 4 nedelje.

Histološki nalaz se čeka oko 7 dana i na osnovu njega se donosi zaključak da li je terapija definitivna ili je potrebno dodatno lečenje.

Online zakazivanje: Konizacija

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.