fbpx

Folikulometrija

Cena usluge: 3.500,00 RSD (sa jednim ultrazvučnim pregledom)/ 8.000,00 RSD (sa 2-4 ultrazvučna pregleda)

Folikulometrija predstavlja seriju ultrazvučnih pregleda koji se obavljaju u svrhu praćenje rasta folikula u jajniku.

Kada se ovaj zahvat obavlja?

Folikulometriju je najbolje obaviti između 9. i 20. dana menstrualnog ciklusa, ako ciklus traje 28 dana. Skeniranje folikula može se meriti i računati u toku  2, 3 ili 5 dana ciklusa korišćenjem ultrazvuka. Potrebno je napomenuti da usled hormonalne terapije dolazi do promene u razvoju folikula. Folikuli u jajnicima počinju sazrevati između 6. i 14. dana,a  između 10. i 14. dana u jednom od folikula se razvija jajna ćelija.

Kako se obavlja folikulometrija?

Ovulacija se može najbolje kontrolisati folikularnim nadzorom.  Transvaginalno ultrazvučno skeniranje u pravilnim intervalima omogućava kontrolisanje ovulativne faze kod žena. Kontrola se bazira na praćenju jajnika i veličine svih aktivnih folikula u jajnicima. Stopa rasta će biti različita za svaki folikul.

Da li ovaj zahvat boli?

Zahvat je obično neinvazivan, bezbolan i traje oko 15-ak minuta. Do sada nisu otkrivene nuspojava. Zahvat je izuzetno jednostavan, kratk i delotvoran.

Online zakazivanje: Folikulometrija

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.