fbpx

Ginekološke intervencije laserom

Cena usluge: od 9.600,00 RSD

Intervencije laserom ne predstavljaju nov metod lečenja u medicini, budući da se vekovima unazad ispituje lekovita moć svetlosti. Povoljni efekti polarizovane svetlosti su otkriveni pri izučavanju laserske svetlosti. Karakteristika polarizovane svetlosti je da se svi emitovani talasi prostiru u jednoj ravni. Polarizovana svetlost prilikom intervencije laserom se dobija pomoću refleksije na specijalno dizajniranom višeslojnom ogledalu, a zatim se fokusira pomoću sočiva.  Postoji veliki broj lasera koji se primenju u medicini, ali najčešći premenjivan u ginekologiji je CO2 laser.

Šta se sve može tretirati laserom u ginekologiji?

 

Laserom u ginekologiji se mogu tretirati:

  • Kondilomi (virusne polne bradavice) kod muškaraca i žena
  • Ranice na grliću materice
  • Tretman grlića materice nakon biopsije
  • Papilomi
  • Moluske itd.

Kako se izvode intervencije laserom?

Intervencije laserom se izvode u lokalnoj anesteziji, a nekada i u kratkotrajnoj opštoj anesteziji, ukoliko su promene veoma raširene, međutim to je retkost.

 

Laser danas predstavlja savremenu i najnapredniju tehniku u tretmanu promena na grliću materice, vagine i vulve, jer se lako izvodi, veoma je precizan i ne oštećuje tkivo oko inficirane regijeDubina vaporizacije se može lako kontrolisati, a nova sluzokoža se obnavlja u roku od 3 nedelje.

 

Veoma važna prednost laserske terapije je što je moguće modeliranje rastojanja lasera od promene. To je prednost, budući da se približavanjem lasera inficirane promene mogu vaporizirati, dok se udaljavanjem od promene smanjuje snaga laserkog snopa i dobija koagulišući efekat u tkivima, što dovodi do zaustavljanja krvarenja nakon terapije laserom. 

Da li su intervencije laserom bezbedne?

Intervencije laserom su apsolutno bezbedne, budući da se zbog svetlosne energije koja se usmerava na malu površinu, može delovati isključivo na inficirani deo, bez rizika da se ošteti okolno zdravo tkivo. Za razliku od obične svetlosti koja se emituje u svim pravcima i ima malu energiju, svetlost lasera se sastoji od paralelnih snopova jednake talasne dužine, te se zbog toga snop lasera može usmeriti na malu tačku u kojoj se stvara velika gustina energije.

 

Online zakazivanje: Ginekološke intervencije laserom

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.