fbpx

Ekspertni ultrazvuk

Cena usluge: 8.800,00 RSD

Ekspertni ultrazvuk je dijagnostička metoda. Preporučuje se da svaka trudnica u toku drugog trimestra, tačnije između 22. i 24. nedelje, obavi ovu vrestu dijagnostičkog pregleda.

Uz kolor dopler, ekspertni ultrazvuk omogućava detaljan uvid u strukturu i stanje fetusa. Tokom pregleda, lekar će proveriti stanje svih unutrašnjih organa bebe, kao i stanje spoljašnjih delova tela, lica I glave.

Ekspertni ultrazvuk se obavlja na isti način kao i “regularan” ultrazvuk tokom trudnoće. U pitanju je bezbedna, laka i brza dijagnostička procedura.

Kako se pripremiti za ekspertni ultrazvuk?

Preporučuje se da pacijentkinja ne jede 4 do 5 sati pre samog pregleda. Takođe neophodna je hidratacija – 3 do 4 čaše vode oko pola sata pre samog pregleda. Dan ranije se ne preporučuje konzumiranje hrane koja može uzrokovati nadimanje (poput pasulja). Odmah nakon završetka dijagnostičke procedure, buduće mame se mogu vratiti obavljanju svojih dnevnih aktivnosti.

Online zakazivanje: Ekspertni ultrazvuk

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.