fbpx

Lasersko uklanjanje ožiljaka

Cena usluge: od 36.000,00 RSD

Lasersko uklanjanje ožiljaka predstavlja zlatni standard u svim svetskim centrima koji se bave otklanjanjem ožiljaka. Prema rezultatima mnogih studija, lasersko uklanjanjeožiljaka je jedina efikasna metoda koja pruža izvanrednerezultate. Osim lasera, postoje i druge, pomoćne metode koje mogu značajno doprineti krajnjem rezultatu. Važno da pacijenti razumeju kompleksnost procesa uklanjanja ožiljaka kako bi potražili pomoć od stručnjaka u ovoj oblasti koja je u domenu hirurgije. Za korekciju ružnih ožiljaka je u nekim slučajevima potrebna i hirurška intervencija pre samog laserskog tretmana.

Tačan protokol uklanjanja ožiljaka se može odrediti tek nakon pregleda i mora biti individualno prilagođen svakom pacijentu. Laser koji se koristi za uklanjanjeožiljaka je ablativan. To znači da ima dovoljnu snagu da vaporizuje tkivo na mikroskopskom nivou tako da njimemogu rukovati isključivo doktori koji su posebno obučeni za rad sa ovakvim svetlosnim uređajima. Studije se slažu da je CO2 laser najefikasniji za uklanjanjeožiljaka. Laser centar poliklinike “Alfa Medica” je opremljen poslednjom verzijom Pixel CO2 lasera kojeg proizvodi “Alma”, jedna od vodećih kompanija u svetu. Ovaj laser se pokazao među najboljima za uklanjanjeožiljaka.

Tretmani su brzi i bezbolni, a rezultati dugotrajni. Uklanjanje ožiljaka je važno radi vraćanja samopouzdanja i zadovoljstva sopstvenim izgledom čime se poboljšava kvalitet života. Ružni ožiljci na vidnim mestima koji se ne mogu prikriti predstavljaju izvor opterećenja, nezadovoljstva i anksioznosti. Nekada mogu izazvati ozbiljne psihičke problem i značajno narušiti kvalitet života. Najčešći tip ožiljaka koje pacijenti žele da uklone jesu atrofični ožiljci od akni. Pored ožiljaka od akni, laserski se mogu ukloniti i ožiljci od operacija, povreda ili opekotina koji su hipertrofični odnosno iznad ravni kože. Najčešćesu u pitanju ožiljci nakon obrezivanja, uklanjanja mladeža, carskog reza, epiziotomijeili operacije grudi. Pixel CO2 laser može ukloniti čak i keloide koji su najčešće lokalizovani na licu (ušna resica), vratu i grudima. Keloidi su posebna vrsta ožiljaka koji se karakterišu nagomilavanjem vezivnog tkiva van granica povrede. Tačan protokol uklanjanja zavisi od tipa ožiljka (atrofični, hipertrofični ili keloidni) kao i od njegove veličine, oblika i lokalizacije. Uglavnom su potrebna minimum 3, a maksimum 10 tretmana koji se izvode u intervalima od 3 nedelje do 3 meseca. Tretmani su bezbolni i traju od  10 do 60 minuta. Nakon procedure je neophodno voditi adekvatnu higijenu i negu tretiranog ožiljka posebnim hidratantnim kremama i solucijama sa faktorima rasta koji stimulišu regeneraciju normalne strukture kože. Pacijenti najčešće žele da uklone sledeće tipove ožiljaka:

Online zakazivanje: Lasersko uklanjanje ožiljaka

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.