fbpx

Lasersko podmađivanje kože lica

Cena usluge: od 48.000,00 RSD

Šta je Pixel CO2 lasersko podmlađivanje lica?

Pixel CO2 laser kompanije Alma spada u najnoviju tehnologiju za podmlađivanje kože na osnovu frakcionisanog CO2 lasera. Ovaj laser poboljšava izgled ožiljaka, neujednačenu boju kože, fine linije i druge nesavršenosti. Ablativni laseri kao što je Pixel CO2 koriste toplotu da unište problematične ćelije kože. Kao što smo rekli ovo je frakcionisani laser a to znači deluje na ciljane delove kože.

Nakon što laser ukloni oštećene ili hiperpigmentovane ćelije kože on stimuliše proizvodnju novog kolagena da bi koža ponovo postala čvrsta i imala dobar tonus. Pixel CO2 laser ima jače delovanje nego CO2 laser, a oporavak traje manje. Pre tretmana treba koristiti zaštitnu kremu sa SPF faktorom 50 i izbegavati boravak na suncu bar 2 nedelje zato što će koža biti osetljivija na toplotu.

 

Zašto se obavlja Pixel CO2 lasersko obnavljanje kože?

Pixel CO2 lasersko obnavljanje kože je efikasno u otklanjanju sledećih nesavršenosti:

1) Bore i fine linije – Pixel CO2 povećava proizvodnju kolagena i efikasno smanjuje znakove starenja

2) Opuštena koža lica – Proizvodnja kolagena stimuliše tonus i čvrstoću kože

3) Neujednačen ten – Pixel CO2 uklanja mrlje na koži i otkriva glatku kožu ispod njih

4) Neujednačena tekstura kože – Laser uspešno uklanja naslage mrtvih ćelija i oštećenih ćelija da bi ujednačio teksturu kože

5) Ožiljci od akni – Pixel CO2 uklanja staro ožiljno tkivo od akni i omogućava rast novih ćelija kože

 

Ko su kandidati za Pixel CO2 lasersko obnavljanje kože?

Idealan kandidat ima blage do umerene ožiljke od akni, ožiljke na licu, neujednačenu pigmentaciju, fine linije, bore i/ili druge nesavršenosti na koži. Pixel CO2 se ne preporučuje za osobe sa tamnijim tenom ili određenim tipom kože zbog povećanog rizika od hipopigmentacije – pojave bledih mrlja na koži.

Tretman nije preporučljiv za osobe koje imaju tegobe sa zarastanjem rana zbog hroničnih bolesti (npr. dijabetes) i osobe koje konzumiraju cigarete. Cirkulacija pušača je sporija zbog konzumiranja nikotina, a to znači da imaju manje kiseonika u krvi. Kao rezultat dolazi do sporijeg zarastanja rana, oporavak od laserskih intervencija traje duže i postoji veći rizik od infekcije nego kod ljudi koji ne puše cigarete.

Tretman treba izbegavati i u sledećim situacijama: terapija Roakutanom (potrebno je prestati sa uzimanjem leka bar 6 meseci pre tretmana laserom), bolesti vezivnog tkiva, autoimune bolesti (moguća fotosenzitivnost), antikoagulantna terapija (opasnost od krvarenja u tkivu kože), česti slučajevi herpes simplex virusa (virus stimuliše svetlost lasera).

 

Koje su prednosti Pixel CO2 laserskog obnavljanja kože?

Pixel CO2 efikasno uklanja ožiljke, utiče da koža postane glatkija i zategnuta, poboljšava kvalitet i teksturu kože, oporavak je brži nego kod drugih laserskih tretmana i rezultati dugo traju.

 

Kako se obavlja Pixel CO2 lasersko obnavljanje kože?

Tretman Pixel CO2 laserom traje pola sata ili duže, u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. Najčešće se tretiraju lice, vrat, dekolte i šake. Pacijentu se nanosi lokalna anestezija u obliku kreme 1 sat pre samog tretmana. Laser onda pravi više mikro kanala termičkog oštećenja do željene dubine na koži, a okolno tkivo neće biti izmenjeno. Pošto velika regija kože nije tretirana ubrzava se proces zarastanja i skraćuje oporavak. Zagrevanje kože na dubokom nivou pomaže proizvodnju kolagena na duže staze. Uz pomoć Pixel CO2 lasera koža proizvodi povećan nivo kolagena do 6 meseci nakon tretmana. Tokom tretmana pacijent će osetiti peckanje i toplotu na regiji koja se tretira.

Rezultati će biti vidljivi nakon prvog tretmana, a ukupan broj tretmana zavisi od stanja kože i željenih rezultata pacijenta. Osobe koje imaju duboke bore, izražene ožiljke od akni ili strije treba da prođu kroz više tretmana za najbolje rezultate. Između tretmana Pixel CO2 laserom se pravi pauza od otprilike 3 meseca. 

 

Koliko traje oporavak od Pixel CO2 laserskog obnavljanja kože?

Oporavak traje 5-7 dana za najveći broj osoba.

Posle tretmana se nastavlja neprijatan osećaj neko vreme – koža će biti crvena, zategnuta i svrbeće (osećaj kao kod opekotina od sunca). Nakon toga koža će da potamni i da se peruta. Posle tretmana pacijent treba da nanosi hidratantnu kremu i poveća unos vode za brži oporavak i optimalne rezultate. Tokom oporavka treba izbegavati boravak na suncu zato što je tretirana koža osetljiva, i koristiti zaštitnu kremu sa faktorom SPF 50 kad se izlazi napolje.

Online zakazivanje: Lasersko podmađivanje kože lica

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.