fbpx

Pregled lekara supspecijaliste hematologije

Cena usluge: 9.000,00 RSD

Kako izgleda pregled hematologa?

Pregled hematologa sastoji se od više različitih etapa, traje najduže 30 minuta i potpuno je bezbedan, bezbolan, a za sam pregled nije potrebna prethodna priprema, osim ako ne planirate da nakon pregleda obavite i laboratorijska testiranja.

Doktor specijalista hematologije najpre će porazgovarati sa Vama o problemima sa kojima se susrećete i razlozima zbog kojih dolazite na pregled, a zatim ćete sa doktorom porazgovarati o eventualnoj pojavi različitih oboljenja kod Vas i kod Vaših bližih srodnika. Takođe, na prvi pregled neophodno je da ponesete svu medicinsku dokumentaciju koju posedujete.

Nakon samog razgovora, hematolog će obaviti i fizički deo pregled koji se zasniva na palpaciji (opipavanju) limfnih žlezda i unutrašnjih organa u predelu abdomena – jetre i slezine. Neretko će biti neophodno da se stetoskopom proveri i rad srca, pluća i creva.

U završnom delu pregleda, nakon uvida u celu medicinsku sliku pacijenta, doktor će dati savete u vezi sa daljim planom lečenja. Za početak najčešće je neophodno obaviti određene laboratorijske analize, a nakon dobijenih rezultata obavlja se kontrolni pregled, nakon čega se definiše terapije i pristupa samom lečenju i otklanjaju problema.

Online zakazivanje: Pregled lekara supspecijaliste hematologije

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.