fbpx

Pregled lekara supspecijaliste alergologije

Cena usluge: 9.000,00 RSD

Pregled lekara specijaliste alergologije i kliničke imunologije dr prim. med. Jasminke Šojić Rajičić možete obaviti svakog radnog dana u ordinacijama poliklinike Alfa MEDICA.

Alergologija je jedna od najmlađih medicinskih disciplina i kao nauka sve više dobija na značaju. Alergologija se bavi ispitivanjem preosetljivosti organizma na određeni spoljni factor. Izazivači alergija (alergeni) mogu biti različite supstance koje kada dođu u kontakt sa organizmom izazivaju reakciju imunološkog sistema.

Alergologija je dijagnostička i terapijska grana medicine i bavi se proučavanjem alergija na razne faktore spoljne sredine (hladnoću, hranu, polen, sunce, lekovi itd.

U zavisnosti od konkretnog slučaja i anamneze pacijenta, lekar će pristupiti, najpre dijagnostikovanju bolesti, a zatim i odrediti terapiju kojoj će se pristupiti u cilju rešavanja problema sa kojim se pacijent susreće.

Imunolog se brine o imunom sistemu pacijenta i blisko sarađuje sa odeljenjima unutar Alfa MEDICA poliklinike gde se vrše ispitivanja, kako bi odredio mehanizme rada i proučavanja uzroka i lečenja bolesti koje mogu da utiču na imuni sistem.

Dijagnostikovanje i terapijsko lečenje obuhvataju različite zahvate:

Alergološki testovi

U alergologija kao grani medicine postoji niz dijagnostičkih procedura koje mogu precizno prepoznati o kojem se tipu alergije radi. Alergološki testovi predstavljaju vid dijagnostikovanja preosetljivosti organizma pacijenta na alergene. Alergološki testovi se koriste u dijagnostici alergijskih reakcija na alergene iz vazduha, hrane i druge alergene, kod pacijenata koji imaju simptome alergijskih bolesti (alergijski rinitis, alergijski konjunktivitis, bronhijalna astma, urtikarija, atopijski dermatitis i dr). Na osnovu anamneze i kliničkog pregleda, naš lekar će indikovati testiranje na određenu grupu alergena.

Uspostavljanje terapije

Alergologija je jedna od najmlađih disciplina u medicini. Alergijska oboljenja (astma, polenska kijavica, urtikarija) su poznate jako dugo, ali sam pojam alergije, terminilogija i antialergijski lekovi su otkriveni tek u 20. veku. Nakon dijagnostikovanja alergije, naš alergolog će odrediti koji je vid lečenja najbolji za vas.

Online zakazivanje: Pregled lekara supspecijaliste alergologije

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.