fbpx

Uklanjanje ateroma

Cena usluge: od 24.000,00 RSD (u zavisnosti od veličine i mesta promene)

Aterome je neophodno ukloniti ukoliko dođe do upalnog procesa, a preporučuje se i preventivno uklanjanje ovih benignih izraslina. Razlozi za uklanjanje ateroma su, pre svega, prevencija od upalnih procesa koji izazivaju brojne neprijatnosti. Telo se ne može samo “izboriti” sa ateromima, što znači da oni neće nestati ukoliko se ne odstrani sadržaj ateroma zajedno sa kapsulom.

Metode za uklanjanje ateroma

Radiotalasna metoda

Ukoliko je promena manja od 3-4 mm, aterom je moguće ukloniti radiotalasima, uz kompletno uklanjanje kapsule. U takvim situacijama nije potrebno šivenje, a na mestu intervencije ostaje krasta. Ova metoda je veoma jednostavna, brza i traje u proseku 15 minuta.

Hirurška metoda

Ukoliko je promena veća (prečnika preko 10 mm), aterom je neophodno ukloniti hirurškim putem. U ovom slučaju, daje se lokalna anestezija, a intervencija je bezbolna.

Ateromi se moraju ukloniti na vreme da bi se izbegao njihov rast i upalni procesi, koji znatno otežavaju njihovo uklanjanje.

Online zakazivanje: Uklanjanje ateroma

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.