fbpx

Imunoterapija je jedan od načina lečenja alergijskog rinitisa i alergijske bronhijalne astme. Podrazumeva postepeno unošenje alergena u organizam do terapijske doze, koja predstavlja dozu održavanja.

Može se sprovoditi:

  1. Sublingvalna, što podrazumeva da pacijent unosi alergene u vidu kapi pod jezik
  2. Potkožno aplikovanje ( nanošenje ) alergena u vidu injekcija

Imunoterapija na polene se započinje nakon završetka cvetanja određenih polena i sprovodi se od 3 do 5 godina. Postoji mogućnost potkožnog davanja alergena na određene polene i u periodu od dva meseca.

 

NAPOMENA
Sadržaj web sajta poliklinike nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacija sadržana na sajtu je predstavljena sa namerom obrazovanja korisnika u pogledu zdravlja i lečenja. Informacije na sajtu poliklinike nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se lekaru ili drugom stručnom licu u ovlašćenoj zdravstvenoj ustanovi. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu poliklinike obavezno se posavetujte sa lekarom.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email