Imunoterapija je jedan od načina lečenja alergijskog rinitisa i alergijske bronhijalne astme. Podrazumeva postepeno unošenje alergena u organizam do terapijske doze, koja predstavlja dozu održavanja.

Može se sprovoditi:

  1. Sublingvalna, što podrazumeva da pacijent unosi alergene u vidu kapi pod jezik
  2. Potkožno aplikovanje ( nanošenje ) alergena u vidu injekcija

Imunoterapija na polene se započinje nakon završetka cvetanja određenih polena i sprovodi se od 3 do 5 godina. Postoji mogućnost potkožnog davanja alergena na određene polene i u periodu od dva meseca.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.

NAPOMENA
Sadržaj web sajta poliklinike nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen ličnim potrebama pojedinog korisnika. Informacija sadržana na sajtu je predstavljena sa namerom obrazovanja korisnika u pogledu zdravlja i lečenja. Informacije na sajtu poliklinike nisu zamena za lekarski pregled i savete medicinskog osoblja niti su sugestija za određeni program lečenja. Cilj informacija na sajtu je da dopuni vašu informiranost o zdravlju i lečenju. U slučaju zdravstvenog problema obratite se lekaru ili drugom stručnom licu u ovlašćenoj zdravstvenoj ustanovi. Pre primenjivanja bilo kakvog saveta pročitanog na sajtu poliklinike obavezno se posavetujte sa lekarom.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email