fbpx

Ultrazvuk testisa

Cena usluge: 6.000,00 RSD

Ultrazvuk testisa je bezbolna i jednostavna dijagnostička metoda, kojom lekar može jednostavno dijagnostikovati problem i promenu. Ultrazvučni pregled testisa je veoma efikasna i precizna dijagnostička procedura, kojom se vrlo lako utvrđuju sve promene unutar testisa koje izazivaju bol i druge tegobe. Osim toga, ultrazvučni pregled testisa se vrši i ukoliko pacijent ima problema sa impotencijom ili sterilitetom. Za ovaj pregled nije potrebna nikakva prethodna priprema.

 

Ultrazvučni pregled testisa koji se primenjuje u dijagnostci, je u potpunosti bezbolan i bez štetnih dejstava po pacijenta, zbog čega je u potpunosti bezbedno ponavljati ga neograničen broj puta.

 

Kada se preporučuje ultrazvučni pregled testisa?

Ovaj pregled se obavlja ukoliko imate tegobe i probleme poput:

  • impotencije
  • infertiliteta
  • zapaljenskih procesa
  • bola
  • prisustva krvi u ejakulatu
  • povreda
  • otoka ili drugih promena testisa

Osim pomenutih činilaca, preporučljivo je preventivno obavljati ovaj pregled kako bi se što ranije ustanovile eventualne promene, ukoliko do njih dođe. Svaki problem se uspešno tretira ukoliko se dijagnostikuje na vreme.

Rak testisa

Rak testisa ili testikularni rak je retka vrsta tumora koja prvenstveno pogađa mlađe muškarce i to najčešće u životnom dobu između petnaeste i četrdesete godine. Na svetskom nivou bolest se od 1960. godine udvostručila. Najčešći simptom testikularnog raka je bezbolna izraslina ili otok testisa, pojava krvi u ejakulatu, bolovi u donjem delu stomaka i leđa. Ostali simptomi mogu uključiti tup bol i osećaj težine u testisima.

Prevencija raka testisa nija moguća, ali redovnim pregledima i vođenjem računa o zdravlju reproduktivnih organa, ovaj problem se uspešno može izlečiti. Ultrazvuk testisa je, najbolja metoda za dijagnostikovanje svih promena u testisima, ali osim toga, veoma je bitno obavljati samopreglede makar jednom mesečno. Urolozi na Poliklinici Alfa MEDICA uputiće pacijenta o detaljima samog pregleda i razlozima zbog kojih se pregled obavlja.

Online zakazivanje: Ultrazvuk testisa

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.