gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

Ultrazvučni pregled testisa

Ultrazvučni pregled testisa je bezbolna i jednostavna dijagnostička metoda, bez rendgenskog zračenja, kojom lekar može jednostavno definisati problem. Ultrazvučni pregled testisa je veoma efikasna i precizna procedura, kojom se vrlo lako utvrđuju sve promene unutar testisa koje izazivaju tegobe, poput bola. Osim toga, ultrazvučni pregled testisa se vrši i ukoliko pacijent ima problema sa impotencijom ili sterilitetom. Za ovaj pregled nije potrebna nikakva prethodna priprema.

 

Ultrazvučni pregled testisa koji se primenjuje u dijagnostci, je u potpunosti bezbolan i bez štetnih dejstava na ispitanika, zbog čega je u potpunosti bezbedno ponavljati ga neograničen broj puta.

 

Kada se preporučuje ultrazvučni pregled testisa?

Ovaj pregled se preporučuje ukoliko imate tegobe i probleme poput:

  • Impotencije
  • Bračnog steriliteta
  • Zapaljenskih procesa
  • Bola
  • Prisustva krvi u ejakulatu
  • Povreda
  • Otoka ili drugih promena testisa

Osim pomenutih činilaca, veoma je preporučljivo preventivno vršiti ovaj pregled kako bi se što ranije ustanovile promene, ukoliko do njih dođe. Svaki problem je lako rešiti ukoliko se dijagnostikuje na vreme.

Rak testisa

Rak testisa ili testikularni rak je retka vrsta tumora koja prvenstveno pogađa mlađe muškarce i to najčešće u životnom dobu između petnaeste i četrdesete godine. Na svetskom nivou bolest se od 1960. godine udvostručila. Najčešći simptom testikularnog raka je bezbolna izraslina ili otok testisa, pojava krvi u ejakulatu, bolovi u donjem delu stomaka i leđa. Ostali simptomi mogu uključiti tup bol i osećaj težine u testisima.

Prevencija raka testisa nija moguća, ali redovnim pregledima i vođenjem računa o zdravlju reproduktivnih organa, ovaj problem se uspešno može izlečiti. Ultrazvuk testisa je, svakako, najbolja metoda za dijagnostikovanje svih promena u testisima, ali osim toga, veoma je bitno izvršiti samopregled makar jednom mesečno. Naši lekari u Alfa MEDICA poliklinici uputiće vas o detaljima samopregleda.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.