fbpx

Ispiranje uha sa pregledom specijaliste otorinolaringologije

Cena usluge: pregled specijaliste od 7.000 RSD do 9.000 RSD, ispriranje uha od 1.100,00 RSD (ispiranje jednog uha) do 1.900,00 RSD (ispiranje oba uveta)

Cena usluge:

Ispiranje uha ili ušiju obavlja se onda kada se primeti prisustvo viška cerumena (voska u ušima), čije taloženje neretko može izazivati bolove u predelu uha ili hronično zapušeno uho. Otorinolaringolog može ukloniti višak cerumena pomoću malog zakrivljenog instrumenta ili usisavanjem voska tokom pregleda uha. Najčešće se uho ispira pomoću šprica napunjenog toplom vodom. Ova metoda obavlja se na poliklinici Alfa MEDICA i to isključivo od strane ORL lekara. Ova bezbolna procedura najčešće ne traje duže od 15-ak minuta. U zavisnosti od problema zbog kojeg se pacijent javlja može se obaviti ispiranje jednog ili oba uha.

Ako je nakupljanje cerumena stalni, hornični problem, lekar će nakon ispiranja možda preporučiti upotrebu lekova za uklanjanje voska, najčešće u vidu kapi za uši. Budući da ove kapi mogu iritirati nežnu kožu bubne opne i ušnog kanala, one se ne smeju koristiti pre prethodne konsultacije sa ORL lekarom. Korišćenje kapi mora se obavljati isključivo po uputstvima lekara.

Pre samog ispiranja ušiju neophodno je obaviti pregled lekara specijaliste otorinolaringologije.

Online zakazivanje: Ispiranje uha sa pregledom specijaliste otorinolaringologije

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.