fbpx

Alfa MEDICA poliklinika

Alfa MEDICA poliklinika osnovana je 2001. godine. Prati najnovije zdravstvene trendove i pruža celokupnu zdravstvenu uslugu – od prevencije i dijagnostike do lečenja. Naše poslovanje se temelji na brzoj i kvalitetnoj usluzi, te individualnom pristupu svakom pacijentu.

Alfa MEDICA poliklinika pruža medicinske usluge
iz sledećih oblasti medicine:

Ginekologija

Kao grana medicine, ginekologija se bavi proučavanjem ženskog reproduktivnog sistema. Moderna ginekologija je usko povezana sa akušerstvom, gde proučava i prati promene u ženskom telu vezane za trudnoću i porođaj, od momenta začeća do rođenja.

Alergologija

Alergologija se prevashodno bavi proučavanjem odbrambenih reakcija organizma na prisustvo različitih alergena u vazduhu ili namirnicama, a koje se mogu manifestovati kao respiratorne smetnje, smetnje sa varenjem ili promene na koži.

Endokrinologija

Endokrinologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi proučavanjem hormona, mnogobrojnih žlezda koje ove hormone izlučuju i njihovog uticaja na funkcije ciljnih tkiva i organa na koje oni deluju.

Kardiologija

Kardiologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi bolestima srca i krvnih sudova.

Pulmologija

Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem pacijenata koji imaju problema sa disanjem i plućima.

Gastroenterologija

Gastroenterologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti digestivnog trakta (bolesti jetre, pankreasa, jednjaka, želuca, tankog i debelog creva).

Reumatologija

Reumatologija je subspecijalistička grana interne medicine koja se bavi dijagnozom i terapijom reumatskih oboljenja. Specijalista reumatologije uglavnom rešava probleme vezane za zglobove, meka tkiva, autoimunske bolesti, vaskulitise i nasledne poremećaje vezivnog tkiva.

Hematologija

Hematologija je oblast interne medicine koja se bavi proučavanjem krvi, poput urođenih i stečenih poremećaja, kao i malignih bolesti krvi i koštane srži. 

Urologija

Urologija je grana medicine koja se bavi savremenom dijagnostikom i lečenjem oboljenja organa urinarnog trakta kod muškaraca i žena (bubrega, mokraćne bešike, uretre), kao i muškom genitalnom hirurgijom (prostata, penis i testisi).

Nefrologija

Bolesti bubrega i mokraćnih kanala spadaju pod oblast nefrologije. Bolesti bubrega su česte, mogu biti opasne zbog čega je važno otkriti ih na vreme i započeti pravovremeno lečenje.

Onkologija

Onkologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom i lečenjem tumora (raka). Onkologija obuhvata veliki broj bioloških, medicinskih, socioloških i demografskih disciplina: epidemiologiju, molekularnu biologiju, biohemiju, genetiku, te gotovo sve grane kliničke medicine.

Dermatohirurgija

Dermatohirurgija je subspecijalistička grana hirurgije koja podrazumeva izvođenje manjih hirurških intervencija u lokalnoj anesteziji, kojima se uklanjaju kožne i potkožne promene.

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata na tkiva, daje tačan uvid u stanje organa u organizmu, izgled štitaste žlezde, testisa, promena u potkožnom sloju kože i vrata.

Anti-Aging tretmani

Anti-Aging tretmani usmereni su na preventivne i regenerativne metode koje usporavaju proces starenja, ali takođe podmlađuju kožu i u starijoj dobi.

Kvalitetna i brza usluga omogućena je zahvaljujući vrhunskim medicinskim stručnjacima i najsavremenijoj medicinskoj opremi.

Osnovni zadatak Alfa MEDICA poliklinike jeste da kroz pravovremenu prevenciju spreči razvoj bolesti ili je otkrije u što ranijoj fazi i time izbegne dugotrajnu i iscrpljujuću dijagnostiku i lečenje, u cilju ozdravljenja i poboljšanja kvaliteta života.

U svakodnevnoj komunikaciji sa svojim pacijentima, Alfa MEDICA poliklinika nastoji da:

■ podigne svest o brizi za vlastito zdravlje;

■ edukuje o zdravom načinu života;

■ pomogne pacijentima u prepoznavanju rizičnih faktora;

■ upozori na važnost redovnih sistematskih, preventivnih pregleda.

Alfa MEDICA poliklinika postala je prepoznatljiva po kvalitetu u kojem uvek teži boljem, što je do sada prepoznalo preko 50.000 pacijenata koji su joj poklonili svoje poverenje.

Formiranjem novog i sveobuhvatnog pogleda na vlastito zdravlje, Alfa MEDICA poliklinika želi da vam omogući duži, kvalitetniji i srećniji život.