fbpx

Infiltracija leka u zglob

Cena usluge: 4.500,00 RSD

Bol u zglobu često je uzrokovan uganućima ili prelomima. Bol u zglobu može takođe biti rezultat dugoročnih problema, poput artritisa i sindroma karpalnog tunela.

Budući da mnogo faktora može dovesti do bola u zglobu, dijagnoza tačnog uzroka može biti otežana, ali je neophodna za pravilno lečenje.

Tretmani u slučaju problema sa zglobovima razlikuju se u zavisnosti od vrste, lokacije i inteziteta povrede, kao i od starosti i ukupnog zdravstvenog stanja pacijenta. Na primer, bol usled osteoartritisa često se opisuje kao sličan dosadnoj zubobolji, dok sindrom karpalnog tunela obično izaziva probadajući bol, poput uboda iglom posebno noću. Precizna lokacija bola u zglobu takođe može olakšati proces dijagnostikovanja.

Infiltracija leka u zglob je jedan od uspešnijih načina lečenja bolova u zglobovima (pre svega osteoartritisa). Medikamenti koji se u ovu svrhu koriste su kortikosteroidi, hijaluron i plazma obogaćena trombocitima.

Pored primarnog smanjenja bola, ovaj zahvat pomaže u procesu regeneracije hrskavice.

Online zakazivanje: Infiltracija leka u zglob

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.