fbpx

Alergološka laboratorijska ispitivanja

Cena usluge: po analizi

Alergološka laboratorijska ispitivanja često su neophodna kako bi se nedvosimisleno utvrdilo prisustvo alergije ili autoimune bolesti.

Pored uvida u kompletnu krvnu sliku pacijenta sa leukocitarnom formulom i biohemijskih analiza, lekar specijalista alergologije dr prim. med. Jasminka Šojić Rajičić najčešće će obaviti dodatne laboratirijske analize onda kada je to neophodno. Najčešća ispitivanja koja ne spadaju u standardne laboratotijske analize su: ENA screen, ANA na HEP-2, ispitivanje stolice na parazite i proveru inhibitora. Takođe u pojedinim siutacijama proveriće se da li postoji prisustvo antitela na određene supstance.

Kada se obavljaju navedene laboratorijske analiza?

Kod sumnja na bolesti kolalagenoze, sistemskog eritemskog lupusa, skleroderme, mešovitu bolest vezivnog tkiva, primarni Sjogrenov sindrom, hronični  hepatitis, reumatoidni artritis, lupus izazvan lekovima ali i kod sumnje na prisustvo različitih alergija.

Online zakazivanje: Alergološka laboratorijska ispitivanja

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.