fbpx

Plasiranje i uklanjanje spirale – intrauterinog uloška

Cena usluge: 8.000 RSD (sa pregledom i ultrazvukom)

Kontracepcija predstavlja skup metoda za zaštitu žene od neželjene i neplanirane trudnoće. Osnovna uloga kontracepcije je da spreči neplaniranu trudnoću, čime se izbegava veštački prekid trudnoće. Idealna kontracepcija ne remeti seksualni život, bezopasna je po zdravlje oba partnera i posle korišćenja neke od metoda kontracepcije, mogućnost začeća nije ugrožena.

Jedan od veoma pouzdanih metoda kontracepcije je plasiranje spirale (intrauterinog uloška). Spirala je mali plastični sistem koji se postavlja u unutrašnjost materične šupljine i sprečava nastanak trudnoće. Smatra se odgovarajućom metodom kontrole rađanja za žene koje ne žele svakodnevno da uzimaju kontaceptivne pilule, a sterilizacija im nije prihvatljivo rešenje.

Može ostati u materici do pet godina i za razliku od sterilizacije, spada u reverzibilne metode kontracepcije – ukoliko žena želi da ostane trudna, dovoljno je samo izvaditi spiralu i sposobnost začeća se vraća. Što se pouzdanosti tiče, spada među najsigurnije metode kontrole rađanja. Treba uvek imati na umu da intrauterini uložak ne štiti od polno prenosivih bolesti, niti od infekcije HIV-om.

Spirala je jednostavna za upotrebu – jednom kada se postavi više se ne mora razmišljati o kontracepciji, a lako se uklanja. Može se postaviti ubrzo nakon porođaja, čak i ako žena doji. Hormonska spirala može da olakša menstrualne bolove i da smanji obilno krvarenje.

Online zakazivanje: Plasiranje i uklanjanje spirale – intrauterinog uloška

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.