fbpx

Uklanjanje kožnih tumora

Cena usluge: od 24.000,00 RSD

Uklanjanje kožnih tumora na Poliklinici Alfa MEDICA obavlja hirurg. Nakon konsultativnog, besplatnog pregleda na Poliklinici Alfa MEDICA, naš hirurg daće Vam sve neophodne informacije u vezi sa samom promenom i načinom na koji se ona može otkloniti. Ukoliko Vam svi uslovi i dogovor sa hirurgom odgovaraju, moguće je odmah nakon pregleda obaviti intervenciju uklanjanja, ili pak dogovoriti naknadni termin.

Uklanjanje kožnih tumora obavlja se najčešće u lokalnoj anesteziji, neinvazivno je i traje ne duže od 45 minuta. Postoji mnogo vrsta kožnih tumora. Neki od njih potpuno su bezopasni i otklanjaju se iz estetskih razloga, dok su neki izuzetno invazivni i opasni po život. Upravo zbog toga neophodno je da ne ignorišete bilo kakve promene koje uočite na svojoj koži, već da što pre obavite pregled i zakažete eventualnu hirušku intervenciju.

Kako se postavlja dijagnoza i vrši uklanjanje promene?

Da bi dijagnostikovao karcinom kože, lekar pristupa promeni izučavajući je vrlo temeljno:

  1. Ispitivanje promene na koži. Lekar će prilikom prvog susreta pogledati Vašu kožu kako bi utvrdio da li promene na koži mogu ukazivati na prisustvo karcinoma kože, kao i da utvrdi da li je u pitanju benigna ili maligna izraslina. Da bi se potvrdila određena dijagnoza, neophodno je obaviti dalje provere promene koja se uklanja.
  2. Nakon hiruškog uklanjanja promene na koži, hirurg će uzorak kože koji je uklonjen poslati na testiranje (biopsija kože). Lekar može ukloniti kožu sumnjivog izgleda, nakon čega se obavlja laboratorijsko histopatološko testiranje. Biopsija može utvrditi da li je promena koja je otklonjena benigna ili maligna (karcinom).
  3.  Na osnovu rezultata histopatološkog nalaza koji pristiže 3-5 dana nakon obavljanja hiruške intervencije, u zavisnosti od dijgagnoze koju postavlja patolog nakon ispitivanja uzorka, pristupa se daljem planu lečenja.

Kako izlgeda period oporavka?

Nakon intervencije uklanjanja nema nikakvog striktnog postoperativnog oporavka. Neophodno je izbegavati fizičke napore i preteranu fizičku aktivnost do trenutka dok doktor ne skine konce. Konci se uklanjaju u zavisnosti od tretirane regije u periodu od 7 do 14 dana. U tom periodu, kako bi rana što brže zarasla, preporučuje se da se ona ne kvasi. Nakon što lekar ukloni konce sa mesta na kojem je obavljena intervencija, na tom mestu ostaje ožiljak koji vremenom postaje neprimetan ili vrlo malo primetan. Obavljanje intervencije ne izaziva poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

 

Online zakazivanje: Uklanjanje kožnih tumora

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.