fbpx

Lasersko lečenje inkontinencije – nevoljno mokrenje kod žena

Cena usluge: prvi tretman 54.000,00 RSD, drugi i treći tretmani po 48.000,00 RSD

Lasersko lečenje inkontinencije – nevoljno mokrenje kod žena obavlja se pomoću FemiLift laserskog protokola koji je razvila „Alma”, jedna od vodećih kompanija za proizvodnju medicinskih lasera. U pitanju je neinvazivna, bezbolna, jednostavna i potpuno bezbedna metoda lečenja problema nevoljnog mokrenja kod žena.

Lasersko lečenje inkontinencije – nevoljnog mokrenja kod žena

Uzroci nevoljnog mokrenja kod žena su trudnoća, porođaj i opadanje nivoa estrogena. Pomenuti faktori doprinose povećanju labavosti vagine zbog čega oslonac za mokraćnu cev koja je naslonjena na prednji zid vagine slabi. Posledica slabosti prednjeg zida vagine je preterana pokretljivost mokraćne cevi zbog čega je moguća pojava nevoljnog oticanja urina tokom povećanja pritiska u trbuhu. Obično se žene žale na nevoljno mokrenje tokom kašlja, smeha, kijanja, treninga ili seksualnih odnosa.

 

Lasersko lečenje nevoljnog mokrenja kod žena podrazumeva regeneraciju i podmlađivanje vaginalne sluzokože dejstvom lasera. Podmlađena vagina ima elastične zidove koji pružaju bolji oslonac mokraćnoj cevi. Boljom fiksacijom mokraćne cevi se sprečava nekontrolisano mokrenje.

 

Tokom procedure, u vaginu se postavlja nastavak povezan sa CO2 izvorom lasera koja omogućava kompletan tretman vaginalnih zidova infracrvenom svetlošću. Rezultat interakcije lasera i tkiva je podmlađivanje vagine sa regeneracijom sluzokože, stvaranjem novih krvnih sudova i produkcijom kolagena, koji je glavna komponenta vezivnog tkiva. Podmlađivanjem vagine poboljšava se elastičnost prednjeg zida vagine i tako pruža bolji oslonac mokraćnoj cevi.

 

Procedura je brza, bezbolna i potpuno bezbedna. Potrebna su 3 tretmana, drugi se radi mesec dana nakon prvog, a treći 6 meseci nakon drugog. Bolja kontrola mokrenja je primetna ubrzo nakon prvog tretmana usled zatezanja prednjeg zida vagine kao posledice fototermičkog efekta.

 

Ukoliko postoje pridruženi simptomi hiperaktivne bešike i urgencije, mogućnost nekontrolisanog mokrenja se smanjuje usled bolje fiksacije mokraćne cevi. Urgencija je oblik inkontinencije kada se javlja jak nagon za mokrenjem koji se ne može dovoljno dugo odložiti kako bi se stiglo do toaleta. Najčešće je povezana sa opadanjem nivoa estrogena u menopauzi.

Regeneracija vaginalne sluzokože se odvija paralelno sa sintezom kolagena i doprinosi olakšanju tegoba u menopauzi. Oporavljanje funkcije vaginalne sluzokože podrazumeva poboljšanje vlažnosti i vaginalne kiselosti kao i smanjenje iritacije i sklonosti ka infekciji. Otklanjanjem zapaljenja i iritacije vaginalne sluzokože, olakšavaju se i simptomi hiperaktivne bešike i urgencije sa propratnim nevoljnim gubitkom urina.

Proces stvaranja vezivnog tkiva i podmlađivanja vaginalne sluzokože traje mesecima nakon tretmana pa se dalje smanjuje labavost vaginalnih zidova i otklanja iritacija povezana sa manjkom estrogena. Na taj način kontrola mokrenja postaje sve bolja.

S obzirom da se mnoge žene žale na mokrenje tokom odnosa, razumljivo je kako će lasersko lečenje nevoljnog mokrenja značajno unaprediti i kvalitet seksualnog života. To je ujedno i rezultat poboljšanja vaginalne vlažnosti usled podmlađivanja vaginalne sluzokože.

Laser deluje na vaginalnu sluznicu tako što stvara mikroskopske kanale koji se protežu celom dužinom epitela. Kanal se sastoji iz zone ablacije, koagulativne nekroze i regije reverzibilnog termalnog oštećenja. Cilj je podsticanje lokalnog imunog odgovora kako bi se stimulisao proces regeneracije. Stem ćelije koje se nalaze u bazalnom sloju vaginalne mukoze reaguju na dejstvo lasera tako što počinju da se dele i obnavljaju sluznicu. Makrofagi su inflamatorne ćelije koje pristužu u dermis i luče faktore rasta koji stimulišu fibroblaste da proizvode kolagena i elastična vlakana. Treća komponenta interakcije lasera i tkiva je lučenje vaskularnih faktora rasta koji stimulišu neoangiogenezu odnosno stvaranje novih krvnih sudova u dermisu. Usled koagulativne nekroze u okolini mikroskopskih kanala, primetno je zatezanje vaginalnih zidova i poboljšanje problema urinarne inkontinencije već par dana nakon tretmana.

Lasersko lečenje nevoljnog mokrenja kod žena podrazumeva podmlađivanje i regeneraciju vaginalne sluzokože što doprinosi i olakšanju problema vaginalne suvoće. To je rezultat sinteze novih krvnih sudova čime se poboljšava vlažnost vagine i tako unapređuje kvalitet seksualnog života.

FemiLift laserski tretman je idealno rešenje za žene koje imaju problem sa nevoljnim mokrenjem, ali i za one koje žele da poboljšaju svoje intimno zdravlje i kvalitet seksualnog života.

Online zakazivanje: Lasersko lečenje inkontinencije – nevoljno mokrenje kod žena

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.