fbpx

Pregled lekara specijaliste otorinolaringologije

Cena usluge: 7.000,00 RSD

Šta je ORL (otorinolaringološki) pregled sa audiometrijskim testovima?

ORL pregled sa audiometrijskim testovima je pregled koji obavlja lekar specijalista otorinolaringologije, čiji je cilj dijagnostikovanje, praćenje ili otklanjanje sumnje na prisustvo bolesti koje pogađaju uši, nos i grlo. Pored pacijenata sa postojećim patologijama, pacijent može da poseti otorinolaringologa kako bi otkrio prirodu simptoma koje doživljava. Najčešći simptomi su: prisustvo tinitusa, gubitak sluha, zvonjenje u ušima, osećaj zbunjenosti, vrtoglavica, hornični bol u grlu, gubljenje glasa i zapušen nos…

Čemu služi ORL pregled?

Pregled je koristan za dijagnostikovanje poremećaja organa koji su anatomski različiti, ali funkcionalno povezani jedni sa drugima. Nakon pregleda moguće je uspostavljanje terapije. Ova vrsta pregleda, takođe se može obavljati u svrhu praćenja moguće evolucije trenutnih problema i tretmana kod pacijenata.

Kako se obavlja ORL pregled audiometrijskim testovima?

Pregled će započeti tako što će lekar pkupiti informacije o istoriji bolesti i načinu života pacijenta, uključujući ishranu, pušačke navike, konzumiranje alkohola, fizičku aktivnost i trenutnu patologiju, kao i informacije u vezi sa terapijom lekovima.

U drugom delu posete specijalista će nastaviti sa pregledom pacijenta i pokušati da identifikuje uzroke svih prijavljenih simptoma. To se obavlja najpre opipavanjem vrata kako bi se isključilo oboljenje žlezda i napipala eventualna oteklina. Zatim se obavlja pregled usne duplje i ždrela upotrebom laringoskopa, pregled timpanoma i ušnog kanala pomoću otoskopa i pregled unutrašnjosti nosa, paranazalnih sinusa i nazofarinksa pomoću rinoskopa. Ceo pregled obično traje oko 30 minuta.

Kako se pripremiti za pregled?

Za sam pregled ne postoji nikakva prethodna priprema. Savetuje se da pacijent donese bilo kakve ranije rađene testove i spisak svih trenutnih lekova koje uzima.

Online zakazivanje: Pregled lekara specijaliste otorinolaringologije

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.