fbpx

Post-COVID paket

Cena usluge: 19.900,00 RSD

Post-COVID paket formiran je sa ciljem da pomogne pacijentima koji su preležali Korona virus. Usled COVID-19 virusa mogu nastati brojne komplikacije. Najčešće posledice javljaju se u  vidu ubrzanog zamora, otežanog disanja, bolova u grudima i zglobovima i hroničnog umora.

Trajanje posledica koje COVID-19 virus može ostaviti na pacijente najčešće je individualno. Kod nekih pacijenata posledice se ubrzano povlače, dok kod nekih mogu ostaviti i trajne promene. Dugoročne posledice javljaju se kod oko 25% pacijenata koji su preležali Korona virus. Kod pacijenata kod kojih je bila prisutna teža klinička slika dugoročne posledice sasvim su izvesne.

Posledice koje se najčešće primećuju odnose se na respiratorne tegobe u vidu zamora, otežanog disanja i bolova u grudima. Ove posledice nekada se vremenom povlače, ali je neophodno obaviti pregled nakon preležanog virusa, kako bi se identifikovao stepen oštećenja i posledica koje je virus ostavio na organizam. Neke posledice mogu biti trajne i opasne.

Pored respiratotnih posledica često se javljaju problemi koje nije tako lako identifikovati. Ozbiljne posledice koje na prvi pogled nisu tako očigledne odnose se na  ozbiljna oštećenja pluća, srca, bubrega, i mozga i narušavanje opšteg imunog sistema pacijenta.

Pacijenti se najčešće žale na plitak dah, ubrzane otkucaje srca (tahikardiju) i zamor.

Iz tog razloga osmislili smo poseban paket za pacijente koji su preležali COVID-19 virus. S obzirom na tegobe koje se najčešće javljaju, ovaj paket pregleda sastoji se upravo od specijalističkih pregleda koji mogu utvrditi da li i u kojoj meri je virus na Vas ostavio posledice.

Na Poliklinici Alfa MEDICA možete obaviti preglede koji su neophodni za uvid u Vaše zdravstveno stanje nakon virusa.

Post COVID paket obuhvata:

  • Laboratorijske analize (uzrokovanje krvi, kompletna krvna slika, SE, CRP, D-dimer, Feritin, AST, ALT)
  • Opšti internistički pregled lekara subspecijaliste imunologije (pregled podrazumeva merenje pulsne oksimetrije, merenje krvnog pritiska, spirometriju i kompletan fizikalni pregled)
  • Pregled lekara subspecijaliste kardiologije sa EKG-om i ultrazvukom srca

Online zakazivanje: Post-COVID paket

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.