gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

Lasersko skidanje kurjeg oka

Lasersko skidanje kurjeg oka je brza i rutinska procedura koja će vas rešiti kurjeg oka posle samo jednog tretmana. Kurje oko je gruba, tvrda i bolna promena na koži stopala. Nastaje kao posledica dugoročnog nepravilnog položaja stopala. Ukoliko se njegovo uklanjanje izbegava i odlaže, nepravilno gaženje može izazvati brojne probleme sa kičmenim stubom, kolenima, kukovima i karlicom. Lasersko skidanje kurjeg oka je odličan izbor ukoliko vam kurje oči izazivaju neprijatne i bolne probleme, budući da se ovom metodom bolna promena otklanja iz korena.

Zašto nastaje kurje oko?

Ukoliko je koža izložena stalnom pritisku i trenju, zbog neudobne obuće ili dugog stajanja i hodanja, ona će reagovati zadebljanjem gornjeg sloja kože. Ukoliko se pritisak na određeni deo stopala nastavi, zadebljanje se može pretvoriti u kurje oko s tvrdim središtem koje se širi u dublje, osjetljivije strukture kože. Središte kurjeg oka se još naziva i koren kurjeg oka. Koža stopala konstantan pritisak prepoznaje kao trn i reaguje na taj način, stvarajući sloj kože oko mesta koje je pod pritiskom. Zbog toga što se zadebljanje širi i probija dublje slojeve kože, što ovu promenu čini veoma bolnom.

Simptomi

Kurje oči se manifestuju kao belo, sivo ili žuto-smeđe područje. Simptomi uključuju bol i otok oko kurjeg oka, kao i otežano hodanje zbog pritiska na ovu bolnu promenu.  Kurje oči najčešće se formiraju na vrhu nožnih prstiju i na spoljašnjoj strani malog prsta, gde je pritisak cipela najveći. Kurje oko se može formirati i na tabanu, kao i tzv. mekano kurje oko i između nožnih prstiju gde je koža podložnija znojenju.

 

Lasersko skidanje kurjeg oka je najbolji način da se upešno rešite ove bolne promene. Kreme, gelovi i kozmetički pedikir ne mogu izlečiti kurje oko!

 

Kako izlečiti kurje oko?

Lasersko skidanje kurjeg oka je najbolji vid lečenja ove bolne promene na stopalu. Mnogi ljudi pokušavaju sanirati ovaj problem u kućnim uslovima ili odlaskom kod pedikira, prilikom čega se samo površinski otklanja kožno zadebljanje. Uklanjanje kurjeg oka se vrši isključivo od strane lekara, budući da je potrebno ukloniti i koren koji se nalazi u dubljim slojevima kože. Lasersko skidanje kurjeg oka je procedura koja obezbeđuje brzo uklanjanje ove bolne promene i to samo jednim tretmanom.

Ova procedura se izvodi pod lokalnom anestezijom, što je čini bezbolnom i sigurnom. Nakon intervencije, na mestu gde se nalazilo kurje oko ostaje mala rana koja se previja i štiti od infekcija zavojem ili flasterom.

Ukoliko se stvore uslovi koji su doveli do prve pojave kurjeg oka, ono se može opet pojaviti. Zato vam preporučujemo da nosite udobnu obuću, održavate higijenu i masirate stopala posle dužeg stajanja ili hodanja, kako biste podstaklli cirkulaciju.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem onilne formulara.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/alfamed/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673