fbpx
gif

Pozovite call centar

011/311-85-91

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

HIRURGIJA I DERMATOHIRURGIJA

Hirurgija i dermatohirurgija u Alfa MEDICA poliklinici podrazumevaju procedure kojima se uklanjaju kožne i potkožne izrasline. Uklanjanje izraslina se vrši iz nekoliko razloga:

 • Zdravstvenih (kada hirurg proceni da je zdravlje pacijenta ugroženo)
 • Preventivnih (kako bi se sprečila povreda izrasline koja može dovesti do komplikacija)
 • Estetskih (ukoliko je benigna izraslina na vidnom mestu, npr. na licu)

 Hirurgija

Hirurške procedure u Alfa MEDICA poliklinici se odnose na operaciju kile. Operacija kile predstavlja bezbedno uklanjanje primarnih i recidivantnih (povratnih) preponskih i ventralnih kila. Na trbušnom zidu postoje mesta koja su zbog urođenih slabosti mekotkivnih struktura podložnija za razvoj kila. Obično se nalaze u preponama, oko pupka ili na mestu ranijeg operativnog zahvata.

Operacija kile se u Alfa MEDICA poliklinici obavlja od strane hirurga specijaliste. Operacija kile je jednostavna, rutinska procedura zahvaljujući kojoj ćete se u potpunosti rešiti kile, kao i simptoma i komplikacija koje ona može izazvati. Ističemo da se kila ne može sanirati u kućnim uslovima korišćenjem preparata. Ova intervencija se radi isključivo iz zdravstvenih razloga i pacijent nikako ne bi trebalo da izbegava ovu intervenciju, budući da se mogu pojaviti brojne komplikacije ukoliko se ne leči na vreme.

Dermatohirurgija

Dermatohirurgija podrazumeva minimalno invazivne procedure prilikom kojih se uklanjaju benigne izrasline na koži iz preventivnih, zdravstvenih ili estetskih razloga. Dermatohirurgija podrazumeva intervencije prilikom kojih se uklanjaju (uglavnom) benigne izrasline na koži. Ovim minimalno invanzivnim procedurama se uklanjaju:

 • Ateromi
 • Fibromi
 • Kondilomi
 • Kurje oko
 • Urasli nokat
 • Lipomi
 • Mladeži
 • Virusne bradavice

Posle intervencije uglavnom ne ostaju nikakvi ožiljci, ili su oni praktično neprimetni, budući da je dermatohirurgija danas veoma unapređena i modernizovana grana medicine. Osim toga, veština i stručnost naših hirurga dovodi dermatohirurgiju u našoj poliklinici do vrhunske preciznosti. Posle intervencije, pacijent se odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i besplatnih konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.

Naš tim

Mr sci. med. dr Slaven Radulović – hirurg

AKADEMSKO OBRAZOVANJE: 1983-1989 MEDICINSKI FAKULTET UNIVERZITETA U Beogradu, diplomirao sa srednjom ocenom 9.14 • 1989-1990 završio obavezan jednogodišnji lekarski staž • 1991-1996 Specijalizirao opštu hirurgiju na I Hirurškoj klinici KCS…

Više informacija

Prof. dr sci. med. Danilo Radulović – neurohirurg

Načelnik A odeljenja Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije. Akademsko školovanje: 1987. Doktor medicine, Medicinski fakultet u Beogradu 1993. Magistarske studije, Medicinski fakultet u Beogradu 1994. Specijalista neurohirurgije, Medicinski fakultet u…

Više informacija

Prof. dr sci. med. Slavko V. Matić –hirurg

Akademsko obrazovanje 1989.godine diplomirao Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1994.godine završio specijalizaciju iz Opšte hirurgije na Prvoj hirurškoj klinici Instituta za bolesti digestivnog sistema KCS. 1997.godine položio magistarski ispit (Smer:…

Više informacija

Ass. Dr Slavenko Ostojić – hirurg

Dr. sci. med, specijalista Opšte hirurgije. Akademsko obrazovanje 1991.godine  diplomirao na Medicinskom fakultetu –  Univerzitet u Beogradu . 1998.godine specijalistički ispit iz opšte hirurgije položio na Medicinskom fakultetu u Beogradu….

Više informacija