fbpx

Uklanjanje cervikalnog serklaža

Cena usluge: 7.500,00 RSD

Cervikalna serklaž je termin koji se odnosi na razne postupke kojima se jača grlić materice tokom trudnoće, najčešće korišćenjem šavova ili sintetičke trake. Cerviks je donji deo materice.

Cervikalna serklažamože se obaviti kroz vaginu (transvaginalni cervikalni serklaž) ili, ređe, preko abdomena (transabdominalni cervikalni serklaž).

Lekar može preporučiti jačanje grlića materice ako je materica izložena riziku da se otvori pre nego što je beba spremna da se rodi ili, u nekim slučajevima, ako se grlić materice počne prerano otvarati. Međutim, cervikalna može izazvati ozbiljne neželjene efekte i ne uspeva uvek. Neke žene kojima je postavljen cerviks na kratak grlić maternice mogu doživeti prerani porođaj.

Uklanjanje serklaža

Transvaginalni cervikalni serklaž treba ukloniti pre porođaja, obično između 36. i 37. nedelje trudnoće, osim ako porođaj nije izvršen carskim rezom, kada se uklanjanje serklaža može odložiti. Kod žena kod kojih se dogodi preuranjeni porođaj serklaž  treba ukloniti kako bi se smanjila potencijalna trauma na grliću materice.

Za uklanjanje šavova obično je potrebna lokalna anestezija.

Online zakazivanje: Uklanjanje cervikalnog serklaža

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.