fbpx

Plasiranje i ispiranje pesara

Cena usluge: plasiranje 4.000,00 RSD / ispiranje 4.000,00 RSD

Pesar je silikonski ili gumeni krug koji se koristi u ginekologiji za održavanje prirodnog položaja grlića materice, bešike i rektuma tokom trudnoće. Dakle, pesar eliminiše preveliki pritisak gornjih organa. Pesar izgleda kao veliki krug unutar kojeg se nalaze mali prstenovi, koji su međusobno povezani. Napravljen je od od ekološki prihvatljivih materijala, tako da ne izaziva alergijske reakcije.

Kada je potrebno koristiti pesar?

Najčešće se pese plasira kada postoji opasnost od pobačaja. Prema tome, prepoznavanje znakova pobačaja, kao što su kratki grlić materice u ranoj trudnoći, tonus materice i njena manifestacija u obliku ranog porođaja, i druge karakteristike, razlog su da ginekolog naloži postavljanje pesara.

Kako postaviti pesar?

Postupak postavljanja pesara najčešće nije praćen bolom ili značajnim neprijatnostima. Pre manipulacije, doktor podmazuje ivicu prstena, kako ne bi povredio zidove vagine i grlića materice. Tada se pesar ubacuje u vaginu i fiksira na grliću materice.

Postoje tri vrste pesara, koji se razlikuju po veličini, tako da pre instaliranja prstena doktor mora obaviti merenje unutrašnjih reproduktivnih organa žene kako bi karličnim pregleda odabrao veličinu pesara.

Treba napomenuti da ako je trudnici dijagnostikovan povećan tonus materice, tada se primenjuje antispazmodik, koji smanjuje kontrakciju materice, trideset minuta pre početka postupka postavljanja pesara.

Kada se postavlja pesar?

Pesar se ne treba postavljati pre 12. Nedelje trudnoće, a uklanja se nakon 38. Nedelje. Nakon ipostavljanja pesaa, ako je pravilno postavljen i žena ne oseća nelagodu, nisu potrebne dodatne manipulacije. Dovoljno je da se jednom u dvadeset dana ispita mikroflora da se blagovremeno dijagnostikuje upalni proces. Nakon postavljanja pesara ne preporučuje se seksualni odnos.

Online zakazivanje: Plasiranje i ispiranje pesara

Molimo vas da popunite i pošaljete upit za zakazivanje pregleda, a u najkraćem mogućem roku će vas naš tim kontaktirati za potvrdu termina.