fbpx
gif

Pozovite call centar

011/311-85-91

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

PRP metoda

PRP metoda, poznata još i kao “vampirski lifting”, podrazumeva korišćenje dela krvne plazme koja sadrži visoku koncentraciju trombocita i faktora rasta sa ciljem podmlađivanja i regeneracije kože. To je zahvat koji koristi moć lečenja koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi kako bi se stimulisala reakcija matičnih ćelija. Matične ćelije pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje i poboljšanje oštećene kože, te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

Cilj PRP metode

Naše telo u sebi poseduje moć da regeneriše i leči tkivo na svim delovima kože. Matične ćelije čine to svaki dan tokom života. PRP metoda podmlađivanja matičnim ćelijama, poznata je i kao tretman podmlađivanja vlastitom krvlju. Cilj ove metode je podsticanje prirodnih mehanizama naših ćelija, zbog čega se proizvodi novi elastin i kolagen u koži, a metabolizam ćelija se ubrzava u regiji koja je tretirana. Posle ovog tretmana, koža postaje zategnutija, izgleda svežije i sjajnije, a bore postaju manje vidljive. PRP metodom se obnavlja tekstura kože i smanjuju se proširene pore, ožiljci i pigmentacije.

PRP metoda podmlađuje ćelije, podstiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, vraća tonus licu, smanjuje vidljivost bora, ali i redukuje ožiljke od akni i bubuljica.

 

Šta se sve može tretirati PRP metodom?

Budući da PRP metoda podstiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, kao i samoregeneraciju oštećene kože, ovaj tretman je idealan za rešavanje problema kao što su:

  • Bore (ubrzavanjem rada ćelija, koža nam postaje hidrirana, pa se i bore vidno smanjuju)
  • Opadanje tonusa lica (zahvaljujući stimulisanjem elastina i kolagena, koji su zaduženi za mladoliki izgled lica, koža nam postaje sveža i zategnuta)
  • Bubuljice i akne (preterano lučenje sebuma koje izaziva pojavu bubuljica i akni se smanjuje, te se posle ovog tretmana sprečava pojavljivanje novih)
  • Ožiljci od akni i bubuljica (trombociti su zaduženi za obnavljanje oštećenog tkiva, pa su ožiljci vidno ublaženi)
  • Tanka kosa (PRP metodom se može tretirati i koža glave, čime se podstiče rast nove kose, a sprečava se i njeno preterano mašćenje)

PRP metoda je potpuno prirodna, a neželjenih efekata poput alergijskih reakcija nema, budući da se u proceduri koristi vaša vlastita krvna plazma. Za savršen i potpuni učinak, potrebno je tri tretmana u razmaku od mesec dana. Prvi rezultati su vidljivi nakod 10 dana, budući da je koži potrebno određeno vreme da sama počne stvarati elastin i kolagen, potpuni učinak se može primetiti nakon završenih tretmana. Rezultati PRP metode mogu trajati naredih 12 do 18 meseci, a održavanje je preporučljivo na godišnjem nivou.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.