gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

Mezoterapija-mezolift

Mezoterapija je nehirurška metoda podmlađivanja kože. Ova procedura podrazumeva stimulaciju kože lica, vrata, dekoltea, kosmatog dela glave i tela posebnom tehnikom prilikom koje se unose vitaminski kokteli koji sadrže potrebne supstance neophodne za regeneraciju i revitalizaciju kože. Mezoterapijski kokteli prilagođeni su starosti i tipu kože, što znači da u Alfa MEDICA poliklinici ovaj koktel nije univerzalan, već se posebno dizajnira za vaš tip kože.

Cilj mezoterapije

Cilj ove procedure je povećavanje aktivnosti i ubrzavanje metabolizma ćelija koje su tretirane, budući da se zbog brojnih spoljašnjih faktora njihov rad usporava, pa zato dolazi do problema sa kožom. Budući da mezoterapija utiče direktno na potkožu, rezultati su brži i vidljiviji u odnosu na kreme koje sadrže vitamine, minerale i ostale supstance neophodne za lepotu naše kože. Ubrzavanjem metabolizma ćelija, podstiče se prirodna proizvodnja elastina i kolagena, koji su zaslužni za elastičnost, čvrstinu i svežinu naše kože.

Mezoterapija je metoda podmlađivanja kože kojom se može tretirati koža lica, vrata i dekoltea, ali i kosmati deo glave i delovi tela zahvaćeni celulitom ili strijama.

 

Vrste mezoterapije

U zavisnosti od tipa kože, regije i problema koji se tretira, postoji razlika u mezoterapijskim vitaminskim koktelima. Mezoterapijom se mogu rešiti brojna stanja kože – od ublažavanja bora i ožiljaka do skidanja celulita i podsticanja rasta kose.

Mezoterapija lica

Ovom metodom možemo tretirati kožu lica, vrata, dekoltea ili šaka unošenjem mezoterapijskih koktela koji sadrže potrebne supstance koje stimulišu proizvodnju elastina i kolagena. Cilj ove metode je ublažavanje bora, podizanje tonusa, hidratacija, tretiranje ožiljaka od akni, tamnih kolutova ispod očiju ili drugih pigmentacija na licu, vratu i dekolteu.

Mezoterapija tela – lipoliza

Ovom metodom se u potpunosti uklanjaju masne naslage na telu. Lipoliza se najčešće koristi na delovima sa kojih se masni jastučići ne mogu skinuti čak ni posle napornih dijeta i vežbanja. Ova metoda se ne koristi za gubljenje kilograma, već isključivo za reoblikovanje delova tela koji se tretiraju mezoterapijskim koktelima. Mezoterapijom se uspešno može delovati i na celulit, budući da se mezoterapijski kokteli ubrizgavaju direktno u regije zahvaćene celulitom, čime se razbijaju masne grudvice i rešava se problem zadržavanja tečnosti, zbog čega koža postaje zategnuta. Osim toga, ova procedura se pokazala kao veoma efikasna i za eliminaciju strija, budući da hijaluronska kiselina podstiče sintezu ćelija i obnavljanje kože.

Mezoterapija kosmatog dela glave

Ovaj vid mezoterapije podrazumeva primenu mezoterapijskih koktela koji su specijalno dizajnirani da podstiču rast kose. Cilj ovog tretmana je zaustavljanje opadanja kose, jačanje strukture dlake, stimulacija rasta kose, ali i regulisanje seboreje.

Nakon ovog tretmana nema neželjenih efekata i odmah se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Može se pojaviti blago crvenilo na koži, ali ono nestaje nakon par sati. Preporučljivo je izbegavanje direktnog izlaganja suncu i korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom 24 časa od tretmana.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.