gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

Mezoniti (3D mezoniti)

Mezoniti predstavljaju novu i veoma efikasnu nehiruršku metodu za podmlađivanje kože i podizanja tonusa lica. Starenje kože ne mora nužno biti uzrokovano godinama, brojni faktori poput stresa, neadekvatne ishrane i nezdravog načina života utiču na preuranjeno starenje kože. Starenjem kože se svi njeni slojevi počinju menjati – gubi se tonus i elastičnost kože, a osim toga, počinju se pojavljivati i bore. Kada će ovaj proces početi i kojom će se brzinom razvijati zavisi od osobe do osobe, ali statistika je pokazala da zbog negativnih spoljašnjih uticaja, proces starenja počinje već u ranim tridesetim godinama.

Šta su mezoniti?

Mezoniti predstavljaju nehirurški tretman podmlađivanja kože prilikom kojeg se koriste biorazgradiva vlakna koja podižu tonus lica, podmlađuju i zatežu kožu lica i tela. Ova metoda je u potpunostni prirodna jer podstiče sopstvene snage ćelija da stvore novi kolagen i elastin. Vlakna koja se unose u potkožni sloj se postepeno razgrađuju, što znači da efekti traju između šest i osam meseci.

Kome se preporučuju?

Ova procedura se koristi za oblikovanje i zatezanje kože lica i tela (vrat, dekolte, grudi, trbuh, unutrašnja strana butina i kolena). Mezoniti su odlične kod smanjivanja bora na čelu, između obrva, uglova usana, oko očiju, nazolabijalnih bora i bora iznad usana. Podižu obraze, obrve, oblikuju i zatežu donju ivicu brade, kao i vrat. Koriste se još za smanjivanje bora ispred ušnih školjki. Takođe, mezoniti se primenjuju i kod prevencije nastanka bora, ali je ipak preporučljivo za osobe iznad 30 godina. 

Mezoniti se koriste kod osoba koje imaju izražene bore između obrva, oko usta, ili na celom licu, kao i kod opuštene kože lica, podbratka, ruku, stomaka, nogu.

 

Vrste mezoniti

U Alfa MEDICA poliklinici, u zavisnosti od regije koju tretirate, ali i stanja vaše kože, naš lekar će odrediti koje su vrste mezoniti najpogodnije za vas.

3D mezoniti

Ovaj tretman podrazumeva postavljanje biorazgradivih niti u potkožni sloj. Niti se mogu postaviti u više pravca, što omogućava efektno podizanje tonusa kože i potkože u svim regijama na licu i telu. Postavljanjem što većeg broja niti i njihovom kombinacijom postiže se bolji lifting efekat.

Silhouette soft niti

Ovaj tip mezoniti je odličan za podizanje tonusa lica u viličnoj regiji, ali i za blago podizanje jagodica i obrva. Osim toga, može se koristiti i za zatezanje opuštene kože ruku, stomaka i nogu- Na samoj niti se nalaze kupe i čvorići koji se inkorporiraju u potkožno tkivo, čime se postiže lifting efekat.

Happy lift niti

Happy lift je tehnika za lifting obrva, srednjeg i donjeg dela lica i vrata, ali i opuštenih delova tela resorptivnim, bodljikavim nitima. Ovaj tretman je brz i jednostavan.  Happy lift metodom možemo, bez hirurškog zahvata, postići željeni tonus kože i potkožnog tkiva.

Tretman mezonitima je veoma jednostavan za izvođenje. Neželjenih efekata gotovo da nema, budući da su mezoniti biorazgradive i podstiču naše ćelije da same, na prirodan način stvaraju kolagen i elastin. Na tretiranoj regiji se može pojaviti crvenilo, ali ono posle par sati nestaje.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.