gif

Pozovite call centar

011/311-85-92

ili

zakažite pregled

Online formularom

zakažite pregled

Hemijski piling

Hemijski piling lica je medicinski tretman prilikom kojeg obučeni lekar na kožu nanosi rastvore hranljivih kiselina sa ciljem uklanjanja mrtvih ćelija na koži. Ovaj postupak omogućava čišćenje i obnavljanje kože, pa je koža zamenjena novim i zdravijim slojem. Hemijski piling je procedura poboljšanja kvaliteta i strukture kože.

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling predstavlja medicinsku neinvanzivnu proceduru. Pritom se koža oslobađa od svih nakupljenih prljavština u porama, a smanjuje se i lučenje sebuma koji izaziva pojavu akni i bubuljica. Osim toga, zahvaljujući voćnim i vitaminskim kiselinama sadržanim u hemijskim pilinzima, podstiče se sinteza ćelije, čime se stimuliše proizvodnja kolagena i elastina. Zahvaljujući ovome, koža izgleda zdravo, sveže i mladoliko, a bore, fleke i ožiljci se vidno ublažavaju.

Kome se preporučuje hemijski piling? 

Ovaj tretman se preporučuje osobama sa pigmentacijama i flekama na koži izazvanim suncem ili drugim faktorima. Hemijski piling je, takođe, vrlo efikasan ukoliko imate problema sa aknama, bubuljicama i ožiljcima. Budući da ovaj tretman, zbog svog sastava, stimuliše proizvodnju elastina i kolagena u koži, preporučuje se i kod umanjivanja finih bora na licu. Takođe, može se kombinovati i sa drugim procedurama, kao što su hijaluronski fileri, botoks i mezoterapija, u cilju postizanja mladolikog izgleda kože.

Vrste hemijskih pilinga

U zavisnosti od toga koji se problem tretira, postoji nekoliko vrsta hemijskih pilinga. Za različite kožne probleme, koriste se drugačije hranljive materije koje pospešuju izgled i zdravlje kože.

Fleke i fine bore

Prilikom procedure za smanjivanje fleka i finih bora i linija, koriste se voćne kiseline koje su se pokazale kao veoma efikasne u otklanjanju ovih problema. U zavisnosti od koncentracije, hemijski pilinzi voćnim kiselinama mogu biti blagi (20% glikolne kiseline) ili srednje jaki (do 70 % glikolne kiseline). Ovim pilinzima se poboljšava tekstura kože, uklanjaju fleke, umanjuju proširene pore i fine linije na licu.

Akne i bubuljice

Za aknoznu i problematičnu kožu koristi se specijalno formulisan piling na bazi salicilne kiseline. Ovim pilingom se uklanja masni sloj kože i oslobađaju pore od izumrlih ćelija. Time se olakšava dejstvo aktivnih supstanci kojima se leče akne i bubuljice. Salicilna kiselina deluje protivupalno, čime se smanjuje lučenje sebuma, te se zato sprečava pojavljivanje akni i bubuljica.

Ožiljci i bore

Za ove probleme koriste se hemijski pilinzi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA).

TCA piling spada u grupu pilinga srednje dubine i koristi se za lečenje ožiljaka, finih bora, proširenih pora i oštećenja kože od sunčevog zračenja. Funkcija ove kiseline nije samo u uklanjanju površnog sloja kože, već i u stimulaciji ćelija u kojima se stvaraju kolagen i elastin. Ovi pilinzi daju najbolje rezultate u tretmanu podmladjivanja kože i uklanjanja ožiljaka.

Hemijski piling u zavisnosti od dubine prodiranja aktivnih hranljivih sastojaka, može biti površinski, srednje duboki i duboki.

 

Neželjeni efekti

Osim prolaznog crvenila i blagog perutanja kože, nema značajnijih neželjenih efekata. Međutim, moguća je pojava pigmentacija posle tretmana ukoliko ne koristite adekvatnu zaštitu od sunčevog zračenja tokom regeneracije kože nakon izvršene procedure. Zato se ovaj tretman preporučuje u jesenjoj i zimskoj sezoni, zbog slabijeg UV zračenja.

 

O aktuelnim cenama naših usluga informišite se u našem cenovniku.

Zakazivanje termina, pregleda i konsultacija putem telefona: 011/311-85-91 ili popunjavanjem online formulara.